Nyheter

Oslo-budsjettet: Pengedryss til idretten på Mortensrud

Mortensrud har lenge vært en glemt bydel når det gjelder idrettsanlegg, men nå vil byrådet bruke nær en milliard kroner på nye idrettsanlegg i bydelen.

Fredag hadde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byråd for idrett, kultur og frivillighet, Omar Samy Gamal tatt turen til Mortensrud for å presentere planene for Dagsavisen.

Nytt klubbhus

Mortensrud står overfor store forandringer, og i løpet av de neste årene vil det komme nye skole, nye fotballbaner, landhockeybane, klubbhus, friidrettshall og cricketbane.

– Tidligere har vi hatt 60 millioner kroner til midlertidige anlegg finansiert. Derfor er det en glede å kunne si at hele anlegget nå er fullfinansiert, sier Omar Samy Gamal til Dagsavisen.

Tidligere har vi hatt 60 millioner kroner til midlertidige anlegg finansiert. Derfor er det en glede å kunne si at hele anlegget nå er fullfinansiert,

—  Omar Samy Gamal (SV).

– De siste årene har vi sette et taktskifte når det gjelder nye idrettsanlegg i byen. Før vi tok over var dette mer eller mindre ett forlatt område. Nå kjører vi på for fullt, sier han.

Byråd for idrett, kultur og frivillighet Omar Samy Gamal (t.v) og byrådsleder Raymond Johansen, foran klubbhuset på Mortensrud, som skal rives og erstattes med et nytt.

Ute på det slitne kunstgresset hvor vi står, vil det bli anleggsrigg når arbeidet for alvor starter neste år.

– Det vil bli mye byggevirksomhet her de neste årene, så derfor er det viktig at midlertidige anlegg er på plass før vi begynner å rive de eksisterende, sier han.

Blant annet vil den nye skolen ta mye plass på dagens fotballbaner.

Av de midlertidige anleggene ramser de to opp nytt klubbhus og fotballbaner.

– Dagens klubbhus skal rives, og i første omgang erstattes med et midlertidig klubbhus, før det etter hvert vil komme et helt nytt permanent klubbhus, som også skal romme kulturskole og fritidsklubbb, sier Omar Samy Gamal.

En milliard

Byrådsleder Raymond Johansen fikk mens han ventet på Dagsavisen, benyttet tiden til å del ut noen roser, og snakke med velgerne, før vi tuslet bort til kunstgressbanen og klubbhuset.

Selv et engelsk par lot seg imponere av byrådslederen, og mannen i følget tok frem kammen, og satte noen fjoner på plass, da han skjønte at han snakket med selveste sjefen i Oslo.

Noen av de nye idrettsanleggene på Mortensrud.

– Mortensrud er et område som skriker etter investeringer. Vi går nå tungt inn på Mortensrud, og dette vil være et av de store idrettsløftene fra kommunen de neste årene. Vi har ikke alle kostnadsrammer på plass, men vi vil nok komme tett opp mot en milliard kroner når alt er klart. Men klok av skade kan jeg ikke komme med en endelig sum, sier Raymond Johansen til Dagsavisen.

Vi har ikke alle kostnadsrammer på plass, men vi vil nok komme tett opp mot en milliard kroner når alt er klart.

—  Raymond Johansen, byrådsleder (Ap).

– Det som er viktig her er å ha midlertidige anlegg. Slik vi har fått til på Økern, hvor vi har satt opp et nytt bad i påvente av at nye Tøyebadet skal stå klart, sier byrådslederen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nye idrettsanlegg på Mortensrud

  • Landhockeybane.
  • Cricketbane med pitcher.
  • Friidrettshall.
  • Klubbhus for cricket- og landhockeybanen (i friidrettshallen).
  • 11′er og 7′er kunstgressbane for fotball med tilhørende driftsbygg.
  • Flerbrukshall bygges sammen med den nye skolen.
  • I tillegg kommer midlertidig 11er kunstgressbane fordi det blir riggplass for skoleprosjektet på den eksisterende.
  • Samt midlertidig klubbhus for fotball.