Nyheter

Sp lover å stanse utprøving av fossilfrie soner

En måling viser at det er flertall mot forbudssoner for fossilbiler både blant fossil­bilister og elbil­eiere. Sp vil stanse forbudssonene.

En spørreundersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige blant bilister, viser klar motstand mot forslaget om å forby bensin- og dieselbiler i Oslo og Bergen, skriver Aftenposten.

Av de 4.223 personene som er spurt, har 84 prosent oppgitt at de kjører bil jevnlig. Svarene viser at blant alle partiers velgere unntatt MDGs er det flertall mot forbud om å kjøre bensin- eller dieselbil i byer.

Venstres velgere er delt på midten. 57 prosent av dem som har tenkt å stemme Ap svarer at de er helt eller delvis uenig. Blant Frps og Sps sympatisører sier hele 80 prosent at de er uenig.

Blant Høyres, KrFs, og Venstres velgere er henholdsvis 72, 64 og 36 prosent mot. Men blant MDGs velgere er 64 prosent for fossilfrie soner og bare 21 prosent er mot.

Saken fortsetter under videoen

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier han vil stanse nullutslippssoner i Oslo­ og Bergen om partiet får regjeringsmakt:

– Regjeringen har ikke klart å legge fram ett argument der de viser hvilken klima­effekt dette faktisk har. Jeg tror det er ødeleggende for klimapolitikken når symboler blir viktigere enn reelle og gode tiltak, sier Vedum.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen