Nyheter

Oslo Pride får fast plass på statsbudsjettet

Festivalen Oslo Pride blir tatt inn på statsbudsjettet fra og med 2022. Kulturministeren kaller det en symbolsk anerkjennelse.

Statsminister Erna Solberg deltar i åpningen av Pride 2021 der Holmenkollbakken lyses opp i regnbuefarger. Foto: Berit Roald / NTB

– Vi er dessverre ikke i mål i Norge. Det er mange holdninger som må endres, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) til NRK.

At festivalen og kulturarrangementet Oslo Pride nå får fast plass på statsbudsjettet kaller Raja for en viktig symbolsk anerkjennelse.

– Jeg klarer ikke slutte å smile. Dette er en stor festdag for Oslo Pride, og som en større bevegelse har jobbet for i lang tid, sier leder Fredrik Dreyer i Oslo Pride.

Oslo Pride koster omtrent 10 millioner å arrangere. Utover den offentlige støtten er inntektskildene det de selger på egne arenaer.

Årets festival startet ved midnatt natt til i dag da Holmenkollbakken ble lyst opp i regnbuefarger.

Statsminister Erna Solberg deltok på den offisielle åpningen på Holmenkollen. Årets festival blir gjennomført i tidsrommet 18.–27. juni.

Saken fortsetter under videoen

Oslo Pride vil gjennomføre årets festival med både fysiske og digitale arrangementer. Pride-paraden i Oslo finner sted lørdag 26. juni.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen