Nyheter

Alle i Oslo kan nå registrere seg for vaksinering

Oslo kommune har åpnet opp for at alle som vil ta koronavaksinen, kan registrere seg på nett. Over 37.000 Oslo-folk har hittil fylt ut skjemaet.

– Vi oppfordrer alle som ønsker vaksinen, til å registrere seg, sier assisterende kommuneoverlege Miert Skjoldborg Lindboe til Avisa Oslo.

Kommunen opplyser at registreringen bidrar til å sikre at man har riktige opplysninger om de som ønsker å bli vaksinert, og at innkallingen blir mer effektiv.

Kommunen har tidligere gjort det samme med aldersgruppen 75+ og opplevde svært god respons.

Tirsdag morgenen hadde 3.400 registrert seg. Senere på dagen var tallet 25.000, og ved 16:30-tiden hadde 37.000 registrert seg, skriver Aftenposten.

Titusener av Oslo-folk har blant annet svart på om de kan være tilgjengelig på 30 minutters varsel dersom andre ikke dukker opp til timen sin.

– Det betyr ikke at man får snike i køen. En 30-åring får ikke vaksinen som en 65-åring skulle hatt. Vi ringer neste på listen i samme gruppe, sier kommunikasjonsrådgiver Kjartan Sverdrup i helseetaten.

Om man ikke får fylt ut skjemaet, så står man ikke i fare for å miste plassen sin eller gå glipp av en vaksine.

– Men vi vil anbefale at man fyller det ut hvis man har mulighet. Det er fordi man da sparer tid under selve innkallingen, fordi man har mer informasjon på forhånd, sier Lindboe.