Nyheter

En tredel av koronasmittede barn i Oslo smittet i barnehage eller skole

33 prosent av barn og unge under 20 år som ble registrert smittet i Oslo i forrige uke, ble smittet i barnehagen eller på skolen.

Det kommer fram Oslo kommunes ukerapport for uke 10.

I forrige uke ble det registrert 1.960 koronatilfeller i hovedstaden. Det er det høyeste antallet som har vært registrert på én uke gjennom pandemien. Smitten i alle aldersgrupper økte.

790 av de smittede er registrert som smittet i husstanden, 308 har ukjent smittested, mens 208 er registrert smittet i barnehagen eller på skolen.

194 av disse er i alderen 0–19 år og utgjør 33 prosent av de smittede i aldersgruppen, som er en økning fra 16 prosent i uke 9.

Nedstengte skoler

For å få bukt med den økende smitten innførte byrådet i Oslo mandag flere tiltak. Det ble blant annet innført hjemmeskole i ungdomsskolen og videregående, samt for elever på 5.-7. trinn i bydelene der smittetrykket er høyest.

Det ble også innført forbud mot å ha besøk av flere enn to gjester i private hjem.

Smitten økte mest i aldersgruppen 20 til 29 år i Oslo i uka som gikk, med et kraftig hopp fra 246 smittede i uke 9 til 424 smittede i uke 10.

Nær 50.000 koronatestet seg

Smitteøkningen var størst i bydelene Alna og Stovner, mens det var størst nedgang i Nordre Aker.

I uke 10 ble det rapportert inn totalt 48.848 koronatester i kommunal regi til Helseetaten. Ifølge beregninger fra Folkehelseinstituttet var andelen påviste smittetilfeller blant de som er testet, 3,79 prosent i uke 9.

Det framgår ikke av ukerapporten hva denne andelen var i uke 10.


Mer fra Dagsavisen