Nyheter

Ordføreren i Molde lite imponert over smittetrenden i Oslo

Ordfører i Molde, Torgeir Dahl (H), mener det går ut over andre kommuner at Oslo nå har stigende smittetrend.

Oslo 20210217. 
Byrådsleder Raymond Johansen (t.v.) og helsebyråd Robert Steen orienterer om koronasituasjoen og hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo fremover.
Foto: Heiko Junge / NTB

– Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten. Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet, sier han til VG.

Fredag ble det registrert 245 nye koronasmittede i Oslo. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn i hovedstaden siden pandemien startet. Lørdag var tallet 138 nye koronasmittede, som er nesten dobbelt så mange som lørdag uken før.

Dahl mener at den politiske ledelsen i Oslo ber om en «slags omvendt premiering» når de uttrykker at de bør få flere vaksiner som følge av smittetrykket.

Les også: Helsedirektøren: – Det er et kappløp mellom vaksineringen og det nye viruset

Gjør jobben skikkelig

– Da er det naturlig fra mitt perspektiv å spørre byrådet i Oslo om de ikke klarer å gjøre jobben sin skikkelig eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene, sier han.

Kritikken faller ikke i god jord hos byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Oslo er en av storbyene i Europa som har håndtert koronapandemien best. Dahl burde benytte anledningen til å takke Oslo-folk for den innsatsen de har gjort og den tiltaksbyrden de har båret for å bremse smittespredning til resten av landet, skriver byrådslederen i en epost til VG.

Feil at Oslo skal få vaksiner først

Også Høyres førstekandidat i Nordland, Bård Ludvig Thorheim, fra Bodø, er kritisk til Oslos krav om å flere vaksiner på bekostning av andre deler av landet.

– Vi har risikogrupper over hele landet, og det er ikke slik at risikogrupper i Oslo er mer verdt enn risikogrupper i andre deler av landet, sa Thorheim til Kveldsnytt på NRK lørdag kveld.

Han mener Oslo nå bør fokusere på egne tiltak.

– Det er feil at Oslo skal forfordeles for vaksiner når de ikke klarer å slå ned smitten. Det er tydelig at dette er isolert til noen bydeler, og da må de som har ansvar i Oslo sette inn hard lut der, slik man har klart andre steder, sier Thorheim.