Nyheter

FHI leverer innspill om geografisk skjevfordeling av vaksiner tirsdag

Flere kommuner har bedt om at kommuner med høyt smittetrykk bør få flere vaksinedoser enn dem med lite eller ingen smitte. Nå kommer FHI med sitt innspill.

– Vi leverer et innspill til departementet om geografisk skjevfordeling i dag. Det blir offentlig når departementet har tatt en beslutning, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) til Dagbladet tirsdag.

Les også: – Vil bli som et vanlig forkjølelsesvirus

Flere kommuner, blant annet Oslo, har flere ganger bedt om at kommuner med høyt smittetrykk bør få flere vaksinedoser enn dem med lite eller ingen smitte.

Aavitsland sier at FHI har sett nærmere på hvordan en slik fordeling vil påvirke koronasituasjonen i Norge.

– Vi vurderer og forsøker å beregne hvordan geografisk skjevfordeling vil påvirke epidemien og antallet som må legges inn på sykehus eller dør, sier han.

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet sier til NTB tirsdag ettermiddag at de ikke har mottatt svaret fra FHI ennå.

– Dette er en viktig sak som berører mange, og regjeringen vil gjøre en grundig vurdering av dette før vi tar en beslutning. Når det blir, må vi komme tilbake til, sier han.

Regjeringen har varslet en pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag, men det er ikke kjent om det vil komme noen nye avklaringer om vaksinestrategien der.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.