Nyheter

Oslo kommune ønsker flere jenter i byggebransjen

Oslo kommune ønsker å trigge jenter til å velge byggfag før fristen for å velge studieretning på videregående skole går ut 1. mars.

Som en av de største byggherrene i landet vil Oslo kommune bruke posisjonen sin til å jobbe for større mangfold i byggenæringen. I dag er kvinneandelen i bygg- og anleggsnæringen på rundt 9 prosent, skriver kommunen i en pressemelding.

Les også: På sin første jobb som 17-åring, fikk hun beskjed om å skifte på kontoret til byggherren

– Vi vil bidra til at flere ungdommer, og spesielt jenter, søker informasjon om utdanningsmuligheter innen byggfag før 1. mars. Vi håper å trigge interessen for en utradisjonell yrkesvei de kanskje ikke er kjent med fra før, sier Knut Berge Øverdal, fungerende direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Rekrutteringskampanjen vil blant annet distribueres til 38.000 ungdommer via Snapchat.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!