Nyheter

Åpningen av Munchmuseet utsatt til høsten 2021

Åpningen av det nye Munchmuseet er utsatt nok en gang – denne gang til høsten 2021.

Oslo 20210114. 
Kveldssola reflekterer i fasaden på det nye Munchmuseet i Bjørvika som skal åpne våren 2021. Det nye Munchmuseet skal huse Munchsamlingen på nærmere 28 000 kunstverk. I tillegg skal det inneholde Stenersens, Amaldus Nielsens og Ravensbergs samlinger.
Foto: Erik Johansen / NTB

Det er tredje gang åpningen av det nybygde museet ved siden av operaen i Bjørvika i Oslo blir utsatt. Først fra i fjor sommer til utpå høsten, så fra høsten til våren i år. Nå er åpningen utsatt til høsten 2021, melder avisa Vårt Oslo.

Les også: Årevis med millionsatsinger og brutte løfter: Nå setter byrådet punktum for Tøyenavtalen

Utsettelsen ble bestemt på et møte i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo kommune onsdag.

– Bakgrunnen for at åpningen utsettes, er at overtakelsen fra entreprenør til Kultur- og idrettsbygg ble forsinket. Overtakelsen skjedde 18. desember, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), til avisa.