Nyheter

Tre personer tiltalt for å ha innført 733 kilo hasj til Norge

Åtte personer er tiltalt i en omfattende narkotikasak i Oslo tingrett. Tre av dem står tiltalt for å ha innført til sammen 733 kilo hasj fra Spania til Norge.

Innføringen skjedde i minst to ulike anledninger mellom januar 2016 og januar 2017 som del av organisert kriminalitet, ifølge tiltalen.

Til sammen åtte personer er tiltalt på ti punkter for sin befatning med alvorlig narkotikakriminalitet, våpenlovbrudd og grovt heleri. De fleste har bostedsadresser i Oslo, og én person sitter allerede i fengsel i Halden.

En av de tiltalte, en svensk mann tidlig i 30-årene, skal ha mottatt til sammen mer enn 9,6 millioner kroner i østlandsområdet i perioden juni 2016 til september 2017. Pengene var utbytte fra særlig grov narkotikakriminalitet, ifølge tiltalen. Pengene skal ha blitt overlevert i summer på mellom 231.000 og 2,1 millioner kroner om gangen ved 13 anledninger.

På en adresse i Oslo ble det funnet en halvautomatisk Colt-rifle og tre pistoler en mengde ammunisjon. Fire personer, nå mellom 34 og 41 år, er tiltalt for ulovlig oppbevaring av våpen på disse punktene.

Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag 19. januar og er berammet fram til 23. april. Det er satt av hele 69 dager til rettsmøter i denne perioden. De åtte tiltalte har til sammen 18 forsvarere.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.