Nyheter

Nå er drømmeforholdene bare en T-bane-tur eller busstur unna

Årets første helg byr på flotte skiforhold også i de bynære markaområdene.

Bilde 1 av 6

Nå ligger det nypreparerte skispor klare også sør, øst og nord for hovedstaden. Søndag er det meldt drømmeforhold i skogene rundt Oslo.

Dagsavisen testet ut forholdene lørdag og på skogsbilveiene er det flotte forhold. Lørdag var det fulle parkeringsplasser en rekke steder. For nå trenger du ikke dra langt nord i Nordmarka for å gå på ski.

Nykjørte løyper

Etter en tre mils tur i Lillomarka er det bare å konstatere at på veiene er forholdene flotte. Det er for lite snø til skogsløypene og vær obs på at de største bekkene fortsatt er åpne.

Det er Bymiljøetaten som preparerer de bynære områdene, mens Skiforeningen har ansvaret lenger nord i marka. Lørdag var det nykjørte spor også fra områder som har ventet lenge på snø: Skullerudstua, Grønmo og Rustadsaga for løypenettet i Østmarka, Årvoll, Tonsenhagen, Trollvann og Solemskogen for tilgang til Lillomarka. Dessuten er Lillomarka Arena og Linderud Arena preparert. Her er det mange nybegynnere som ønsker å prøve seg.

Kan bli mye trafikk

I de mer tradisjonelle utfartsstedene for skigåing er det også preparert. Men fra Sognsvann må man litt opp i terrenget for å finne nypreparerte spor. På Frognerseteren ligger løypene klare. Og det er stor utfart til Tryvannskleiva. Her oppfordres folk til å ta t-banen. Det var tidvis trafikkaos i Kollenområdet lørdag.

Skiforeningen minner om at isen på vannene IKKE er sikre og skal du besøke markastuene må du huske å ta med deg munnbind.

Oppdaterte føremeldinger for hele Oslomarka finner du her.

Også appene "imarka" og "skisporet" gir oppdatert informasjon på hvor løypekjørerne har vært.

Mer fra Dagsavisen