Nyheter

Onsdag starter bandysesongen. Men kun én kamp kan spilles: – Aldri aktuelt å utsette sesongstarten

Flere spillere og trenere i Oslo-bandyen hadde håpet at seriestarten ble utsatt. Det blir den ikke, til tross for at kun én av kampene kan spilles.

Onsdag klaskes altså bandysesongen i gang, og i første kamp får vi et ordentlig Oslo-derby når Ready, som vant serien forrige sesong, tar imot Ullevål, som endte som nummer åtte.

Dette blir også den eneste kampen som spilles i første serierunde. De fire andre kampene er utsatt.

Da Oslo-klubbene møtte lokalpressen forrige onsdag var usikkerheten blant trenere, lagledere og kapteiner fremdeles stor rundt hvorvidt de kunne starte sesongen én uke senere.

Ullevåls lagleder, Johnny Gadderud, tok til orde for å utsette hele sesongstarten i og med at de aller fleste banene sannsynligvis ikke kom til å bli spilleklare. Ettersom landslagsspill sannsynligvis vil utgå denne sesongen, ville det være mange muligheter til å spille kamper utover sesongen, mente han.

Og han var ikke alene.

Ullerns kaptein, William Palmblad (26), var også usikker på om sesongstarten burde gå av stabelen onsdag.

– Jeg er litt skeptisk til det. Som sagt det er veldig værstyrt og det er dessverre ikke så mange bandyhaller, det er bar Vikingskipet og det ligger veldig langt unna. Jeg håper det er litt som med korona-greiene, at alle sliter med det samme. Derfor håper jeg at forbundet har forståelse for det og kan gjøre noe bra ut av det slik at alle får en ærlig sjanse til å forberede seg så godt som mulig, sa han til Dagsavisen under presseseansen forrige onsdag.

Saken fortsetter under bildet. 

###

Ullerns kaptein; William Palmblad. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Støttes

Han står ikke alene blant spillerne. Også Skeids kaptein, Truls Skrettingland, mener det hadde vært en god idé å utsette sesongstarten.

– Det er nok en del klubber som ville utsatt, men det virker som forbundet ønsker å kjøre på, sier han til Dagsavisen.

– Ville du utsatt sesongstarten om du fikk bestemme?

– Ja, helt klart. Jeg syns vi skal spille når det er gode forhold, i stedet for å jage noe som ligner idrett.

Saken fortsetter under bildet.

###

Skeid-kaptein, Truls Skrettingland. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Skeids nye trener, Helge Klæstad, er også litt bekymra for nivået når sesongen drar i gang, med minimalt av treningskamper.

– Vi skulle gjerne vært mer på stor is, bortsett fra turneringa i Vikingskipet så har vi vært i ishockeyhaller etter det. Vi skulle hatt en treningskamp mot Ullevål forrige helg, det ble avlyst, og så skulle vi til Sarpsborg på lørdag og det ble også avlyst. Så de to mulighetene til å spille røyk. Ideelt skulle vi hatt noen trenigner på stor bane før serien starter og derfor syns jeg kanskje forbundet kunne sagt; «vi ser hvordan det er rundt omkring, vi utsetter første runde».

– Vi skal jo egentlig spille her (Voldsløkka) på onsdag. Men jeg tviler på at det går. Det kan vel hende at noen kamper går på onsdag, og noen blir utsatt, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

###

Helge Klæstad har overtatt hovedansvaret i Skeid før kommende sesong. Foto: Haakon Frydenberg Thon

– Aldri aktuelt

Den spådommen traff han på, men forbundet så aldri på å utsette sesongstarten som et alternativ.

– Dette har ikke vært en aktuell problemstilling. På grunn av vær og at bandy-sesongen er kort, så er det ikke rom for noen særlige utsettelser. Siste runde skal derimot spilles likt, sier leder av seriekomiteen, skriver lederen i seriekomiteen, Ravi Sunder, i en e-post til Dagsavisen mandag.

– Videre så har vi en X-faktor denne sesongen, korona. Skulle et av lagene bli satt i karantene, vil dette kunne by på utfordringer. Vi må derfor beramme første og best mulighet, i dette tilfellet snakker vi om 13.11 for Skeid - Drammen bandy og MIF – SSK. Med de værutfordringen vi har hatt, så fremtvinger det behovet for innendørs hall. Vi håper å kunne se tak over Valle Hovin i løpet av noen år, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

###

Ravi Sunder, leder i seriekomiteen i bandy. Foto: Privat

Dette er status for Oslos bandybaner:

Bergbanen (Ullevål): Hadde plutselig mistet isen midt på banen. Håkan Wallden, som jobber med banen og er damelagets lagleder, kunne opplyse om at årsaken var kjøleanlegget.

De måtte derfor fjerne all isen slik at de kunne rense anlegget.

Første kamp på Bergbanen er satt opp 15.11 (mot Mjøndalen).

Ullernbanen (Ullern): Der skal isforholdene være gode nok, men de jobber med et sikkerhetsnett. Hjemmekampen mot Stabæk har dermed blitt utsatt til 27.11.

Ullern kan imidlertid være i gang på søndag, borte mot Drammen.

Gressbanen (Ready): Oppe og går. Kamp mot Ullevål onsdag klokka sju.

Voldsløkka (Skeid): Har rett og slett slitt med temperaturen, men Ravi Sunder kan opplyse om at de vil ha is i løpet av uka, og dermed kan de forhåpentligvis invitere til kamp mot Drammen på fredag.

Skeid er imidlertid ikke alene om å slite med temperaturen. Både i Sarpsborg og på Solbergbanen har isen smelta bort. I tillegg har Solberg vært i karantene. Dermed er kampen mellom Mjøndalen og Solberg også flyttet til fredag.

Usikkerheten er med andre ord stor, av flere årsaker. Men bandy blir det.

Dette er de tre første kampene, slik ting ser ut nå:

11.10 (19.00): Ready – Ullevål.

13.11 (19.00): Mjøndalen – Solberg.

13.11 (19.00): Skeid – Drammen.

Mer fra Dagsavisen