Nyheter

Høyre og KrF varsler oppgjør om skolebyråden i Oslo

Høyre i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) prøver å lure seg unna sitt ansvar som skolebyråd i saken om lønnsveksten i utdanningsetaten.

Oslo 20200408. 
Oslo kommune holder pressekonferanse tilstede er byrådsleder Raymond Johansen, byråd for helse, eldre og innbyggerdialog Robert Steen og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Nå krever Høyres Øystein Sundelin at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal svare for sin byråds håndtering av opplysningene om konsulentbruk og lønnsvekst i Utdanningsetaten, som Dagbladet har avslørt.

– Dette blir tema i neste spørretime i bystyret, det kan jeg love, sier Sundelin til Dagbladet. Han sier at Johansen kommer til å «bli svimmel av all slalåmkjøringa til Inga Marte Thorkildsen».

Les en Slask i bystyret: Utakk er den armes lønn. Pluss 140.000 på toppen.

Dagbladet har avslørt at Utdanningsetaten har brukt millioner på konsulenter, hodejegere, amerikansk ledercoaching og på å heve lønnen til direktørene i etaten, samtidig som de har bedt lærerne om å vise moderasjon.

Det Sundelin blant annet reagerer på, er at Thorkildsen, etter først ha avskrevet seg ansvaret i bystyret, har gått langt i å refse utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

Også KrFs Espen Andreas Hasle varsler et oppgjør mot Thorkildsen, og sier til avisen at det handler om tilliten til både Utdanningsetaten og Inga Marte Thorkildsen som byråd.

Thorkildsen har ikke kommentert utspillet overfor Dagbladet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!