Nyheter

Ukas Oslo-femmer

Hver uke plukker vi ut rundens Oslo-lag basert på kampene den foregående uka. Laget består av spillere som har utmerket seg fra de tre Oslo-klubbene i eliteserien; Grüner, Manglerud Star og Vålerenga.

En merkelig uke for de tre Oslo-lagene. Både Grüner og Vålerenga åpna bra, der førstnevnte tok sin første borteseier siden opprykket, med 2-5 i Stjernehallen, før de fulgte opp med 5-1-tap i Askerhallen.

Litt den samme melodien for Vålerenga, som leverte en glimrende kamp hjemme mot Stavanger lørdag, og vant 4-2, mens de kollapsa på Lillehammer på tirsdag, og tapte 4-0.

For Manglerud Star sin del har det vært en ganske svak uke, med 4-2-tap borte mot Frisk Asker, og en svak forestilling hjemme mot Sparta søndag, der de til slutt tapte 1-3.

Denne ukas Oslo-femmer er basert på følgende kamper:

Stjernen – Grüner (2-5), Frisk Asker – Manglerud Star (4-2), Vålerenga – Stavanger (4-2), Manglerud Star – Sparta (1-3), Frisk – Grüner 5-1, Lillehammer – Vålerenga (4-0)

Disse spillerne har vi valgt:

Tobias Johansen Breivold, målvakt (Vålerenga)

Fikk sjansen fra start i storkampen mot Stavanger, da Steffen Søberg måtte melde forfall. Men 19-åringen leverte varene og vel så det mot gutta fra oljehovedstaden, og stoppet 25 av 27 skudd, og endte med det opp med en redningsprosent på 92,6. Det er sterkt.

I tillegg plukket målvakten opp noe så sjeldent som assist. Og ikke bare én, men to(!). Søberg var tilbake i buret da VIF tapte 4-0 mot Lillehammer tirsdag.

Kalle Ekelund, back (Vålerenga)

Ekelund får en plass på rundens lag med et nødskrik. Det er mer takket være mangel på andre alternativer enn at VIFs viktige back har levert enormt bra. Han får plassen utelukkende basert på kampen mot Stavanger, der han plukket opp én førsteassist, og én annenassist, og endte med +3 i pluss/minus-statistikken. Mot Lillehammer var han, i likhet med sine lagkamerater, svake. Og han endte der opp med null poeng, og minus tre.

Men holdt seg til kun en utvisning, og loggførte igjen over 24 minutter på isen.

Jonathan Lafjell Ed, back (Grüner)

I likhet med Ekelund får Lafjell Ed denne plassen basert på én av de to kampene som Grüner har spilt, og det er selvsagt kampen mot Stjernen der Grüner tok sin første seier på bortebane siden opprykket før forrige sesong.

Lafjell Ed fikk med seg én assist på 2-2-målet til Grüner (hans første siden 2018/19-sesongen), og endte opp med hele +4 i pluss/minus-statistikken.

I likhet med Ekelund gikk det verre for 21-åringen i kamp to den foregående uka, der han endte med -2 i Grüners 5-1-tap i Askerhallen.

Men den unge backen har sett under ett hatt en fin uke, og også en fin sesongstart for sentrumsklubben.

Trym Auren, løper (Grüner)

Dette er virkelig en personlig favoritt. 20 år gamle Trym Dalebråten Auren har vært god helt siden han kom på lån fra Furuset forrige sesong. Grüner valgte før denne sesongen å signere han permanent, og det forstår jeg veldig godt.

Gutten har en enorm arbeidskraft og motor som ligger i bunn i absolutt alle kamper han spiller, og kvaliteten på ferdighetene ser ut til å bli bedre for hver eneste kamp han spiller i den sorte og lilla drakta.

Denne uka scora han to mot Stjernen og er nå oppe i tre mål på fem kamper, og klarte i tillegg å ende opp med null i pluss/minus-statistikken i 5-1-tapet mot Frisk Asker. Rundens klareste på mitt lag.

De klør seg nok i hodet på Manglerud over hvorfor de slapp dette talentet tilbake i 2018/19-sesongen. Men det kan ha vist seg å ha vært et lykketreff for gutten selv, som stadig blomstrer.

Joachim Engebråten Hermansen, center (Manglerud Star)

Tre mål og tre assist på de fem første kampene denne sesongen har gjort Manglerud Stars arbeidsjern, og kaptein til poengkonge så langt.

Til sammenligning hadde han tre mål på 45 kamper forrige sesong, og totalt 12 poeng. Nå står han med halvparten av målpoenga bare etter fem kamper.

Det hittil siste målet kom i bortetapet mot Frisk Asker, og hans siste assist plukket han med seg i 1-3-tapet hjemme mot Sparta på søndag. Det betyr at han nå har gjort minst ett målpoeng i samtlige fem kamper denne sesongen. Det er veldig imponerende av en spiller som ikke har som sin førsteprioritet å produsere. Men MS er avhengige av at flere spillere bidrar dersom de skal ta steg oppover på tabellen. Det kan man i aller høyeste grad si at 26-åringen har gjort så langt.

Rolf Thomas Aastad, løper (Grüner)

Vi kliner til med en tredje Grüner-spiller. Det må være lov etter den historiske seieren borte mot Stjernen torsdag. Aastad scoret utligningsmålet, og la selv opp til 4-2-scoringen som langt på vei avgjorde kampen i Grüner sin favør.

Dette var også Aastads to første poeng for sesongen, men i likhet med resten av laget klarte de ikke helt å følge opp borte mot Frisk Asker søndag. Men både Aastad og Grüner kan si seg godt fornøyd med uka.

Verdt å merke seg

Manglerud Star sin nylig draftede 18 år gamle back, Ole Holm, scoret sitt første mål barndomsklubbens A-lag i 1-3-tapet hjemme mot Sparta. På fem kamper har unggutten fire poeng (1+3).

Grüner hentet før sesongen inn den erfarne Erik Lindhagen, som blant annet har mange sesonger bak seg i SHL. Den 33 år gamle svensken har imidlertid vært skada, men fikk sine to første kamper denne uka.

Grüner spiller sin første hjemmekamp for sesongen kommende lørdag. Da kommer tabelljumbo Narvik på besøk.

Grüner ligger ett poeng foran Stavanger Oilers på tabellen, med én kamp mer spilt. Grüner har spilt fem. Stavanger har spilt fire.

Vålerenga sin nykommer, Axel Sundberg, har fått en fin start på karrieren i VIF. Svensken har to mål, og én assist på sine fem første kamper. Scoring i byderbyet mot MS, samt en scoring mot Stavanger i 4-2-seieren lørdag.

Kamper den kommende uka:

Torsdag (22.10), 18.30: Narvik – Manglerud Star, Storhamar – Grüner.

Lørdag (24.10), 16.00: Stavanger Oilers – Manglerud Star, Vålerenga – Stjernen.

18.00: Grüner – Narvik.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen