Nyheter

Høie støtter Johansens julebord-utspill

Helseminister Bent Høie (H) sier han er enig i byrådsleder Raymond Johansens (Ap) beslutning om å ikke oppfordre til å arrangere julebord i Oslo.

Oslo 20201009. 
Helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør for Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg på  pressekonferanse om koronasituasjonen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Jeg er enig i det som byrådslederen sa, nemlig at slik smittesituasjonen er i Oslo nå, kan det være klokt å la være å samles på den type arrangementer som et julebord er, sa Høie fredag.

– Men jeg tror nok både byrådslederen og jeg ønsker at smittesituasjonen i Oslo er annerledes når vi begynner å nærme oss jul. Da kan også dette være annerledes, fortsatte Høie.

Torsdag svarte Johansen på statsminister Erna Solbergs (H) oppfordring om å la bedrifter holde julebord for de ansatte.

– Den oppfordringen tror jeg ikke kan gjelde for Oslo så lenge smittetallene ser ut som de gjør nå, fastslo han på en pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden.

NHO gikk hardt ut mot Johanens utspill torsdag og karakteriserte det som «unødig strengt». De framholdt at julebord trygt kan arrangeres om man følger strenge smittevernregler.

Les også: NHO ut mot Johansens julebord-uttalelse