Nyheter

Stor nedgang i ungdomskriminalitet i Oslo

Oslo-politiet fryktet at stengte grenser og smittevernregler ville føre til økt kriminalitet blant unge. Isteden har det vært stor nedgang, viser ferske tall.

Barne- og ungdomskriminaliteten fram til juli i år falt med 34 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver NRK.

– Det kan skyldes en positiv endring i ungdommers atferd, det kan ha med koronasituasjonen å gjøre og selvfølgelig politiets kontrollvirksomhet, sier leder Rune Swahn for Oslo-politiets forebyggende enhet.

Gjerningspersonene i den aktuelle statistikken er mellom 10 og 17 år gamle.

Den største nedgangen er i antall anmeldte narkotikalovbrudd, som har gått ned med 60 prosent. I løpet av de første sju månedene i fjor ble det registrert 402 slike anmeldelser i forhold til kun 161 i år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Politiets kontrollvirksomhet og mindre tilgang på narkotika i de illegale markedene på grunn av koronasituasjonen, har innvirkning, sier Swahn.

Også antall voldsanmeldelser gikk ned i den aktuelle perioden – en nedgang på 33 prosent. Swahn minner om at tallene kun gir en indikasjon på voldskriminaliteten som begås.

– Når reduksjonen er så stor som 33 prosent fra fjoråret på registrert voldskriminalitet, tror vi det representerer en endring i atferden, sier han.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen