Nyheter

Isnes etter at seieren glapp på overtid: – Sjelden jeg har vært så langt nede etter en uavgjort

KFUM - Kongsvinger 1-1 (1-0): KFUM kastet bort store sjanser, og ble straffet på overtid av Kongsvinger.

Bilde 1 av 4

KFUM Arena (Dagsavisen): KFUM så ut til å innkassere sin første seier på fem kamper, men fem minutter på overtid kasta målvakt Alexander Pedersen seg inn i en duell, der Christopher Linquist så ut til å ha kontroll, og skjerme ballen ut over linja. Målvakt Alexander Pedersen valgte imidlertid å kaste seg inn i duellen. Det endte med straffespark til gjestene, som Adem Güven satte i mål. Dermed endte det 1-1, og poengdeling på Ekeberg.

– Lindquist har egentlig kontroll han, så jeg skjønner ikke hva keepere skal ut og gjøre i situasjoner der spillere har kontroll. Men det her må vi tåle og prate om - det er en del av fotballen. Han skal ikke ut der. Punktum, sa KFUM-trener Jørgen Isnes om situasjonen til Dagsavisen etter kampen.

Langt nede

Undertegnende har egentlig aldri sett Isnes lenger nede enn etter poengtapet for Kongsvinger tirsdag kveld. Han forsøkte å smile – av og til, men munnvikene lystret ikke - forståelig nok. KFUM hadde nemlig god kontroll på kampen, og skapte nok av sjanser til å punktere den. I tillegg kastet de bort flere gode overgangsmuligheter.

– Det er sjelden jeg har hatt det så vondt etter en uavgjort. Det tror jeg gutta kjenner på inne også. Det er skuffelse, mange er forbanna på at denne matchen ikke er punktert før og at vi ikke får med oss tre poeng fra en match der vi burde hatt det, konkluderer Isnes.

Stemningen var spent i KFUM-hallen også en liten stund etter kampslutt. Sportssjef i Kongsvinger, Espen Nystuen dukket opp og forsøkte å fleipe med at KFUM var fornøyd med ett poeng. Det var litt for tidlig til at Jørgen Isnes klarte å spøke med det.

– Det var vondt

Han var samtidig klar på at det var viktig å ikke rette for kraftige pekefingre mot hverandre i garderoben, men at spillerne tok det tungt, når poengtapet kom som det kom. Likevel er han klar på at også denne følelsen vil gå over.

– Den blir mer merkbar den feilen helt på slutten fordi det er en keeper involvert og fordi det ikke er noe mere tid igjen. Så det er sånn det er. Det var vondt as, men det går nok over skal du se, sier han.

Sjansesløseri

Målet til KFUM ble scoret av Olav Øby i den første omgangen (18. minutt), etter at han fikk to muligheter aleine med Kongsvinger-keeper Andreas Smedplass. Men det burde vært mange flere. I andre omgang fikk KFUM plass, og de benyttet seg ganske godt av den til tider, og skapte flere gode muligheter. I tillegg skuslet de bort en del potensielt store målsjanser også. Men at KFUM burde hatt med seg tre poeng er det ingen tvil om.

– Ja, det burde vi og det sa jeg inne i garderoben også. Ser man hele kampen i ett her så er det mange som bommer på store sjanser, så det er ingen vits i å peke på syndebukker.

– Jeg har vondt av Alex, og jeg har vondt av gutta, og jeg har vondt sjøl egentlig. Og det er jo et godt tegn da, i og med at det er ett poeng og man gjennomfører en god match. Nå skal vi bruke et par dager på å få den unna, legger han til.

Bedre kamp

Samtidig tar han med seg noe positivt også fra denne kampen. KFUM har nemlig slitt med å skape sjanser den siste tida. Det manglet ikke i dag. Neste steg er bare å få ballen i mål.

– Bra respons fra gutta. Vi produserer sjanser, vi er skumle i siste tredjedelen. Vi kunne ha skapt enda mer. De overgangene vi har i andreomgang er så store, og så er det jo sånn at ballen plutselig spretter litt opp på den banen her, som da Yannis kom der, forklarer Isnes.

Situasjonen han snakker om skjedde mot slutten av kampen, da Yannis Moula fosset framover, og hadde med seg alternativer til både høyre og venstre, men fikk en dårlig berøring og mistet ballen i stedet for.

Isnes fortsetter:

– Basit er aleine, Yannis er aleine, litt skrått etter et dårlig førstetouch. Nei, det der skulle vært punktert as, sukker Isnes oppgitt.

Syns synd på spillerne

Med mange frustrerte og sinte KFUM-spillere trengte Isnes noen minutter med gutta sine før han tok praten med pressen. Selv virket han mer skuffa og oppgitt, enn sint. Det forklarer han selv også, og sier at han føler med sine gutter.

– Jeg syns synd på dem i dag. Og det er lov å gjøre det som trener og. Du må ikke tro at jeg var stein galen inne i garderoben nå.

– Men det er nok mange som er det nå?

– Ja, og det er naturlig. Men så er det ikke lov å peke på hverandre nå, understreker han.

Neste mulighet til å hente hjem en etterlengtet seier kommer på mandag. Da venter byrival Grorud i Groruddalen.

– Deilig lokaloppgjør. Det blir morsomt det. Tett og jevnt på tabellen, og tett og jevn kamp - garantert.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Kongsvinger 1-1 (1-0)

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: David Tavakoli, Jørgen Hammer, Remi-André Svindland, KFUM Oslo, Edvard Skagestad, Daniel Lysgård, Kongsvinger.

Lagene:

KFUM Oslo (4-2-1-3): Alexander Pedersen – Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Håkon Hoseth – Moa Mahnin (Remi-André Svindland fra 75.), Robin Rasch (Håkon Stavrum fra 55.) – Olav Øby – Alagie Sanyang, David Tavakoli (Abdul-Basit Agouda fra 87.), Juba Moula (Fredrik Kristensen Dahl fra 46.).

Kongsvinger (5-3-2): Andreas Smedplass – Jonas Rønningen (Ridouan Essaeh fra 53.), Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Daniel Lysgård, Fredrik Pålerud – Harald Holter (Martin Vinjor fra 65.), Simon Marklund (Marlinho fra 78.), Even Bydal – Adem Güven, Ludvig Langrekken (Gyu-Hwan Lee fra 65.).

Nyeste fra Dagsavisen.no: