Nyheter

Steffen Thoresen klar for Manglerud Star

– Han ønsker å gjøre det bedre enn hva far Petter gjorde i sin tid, sier styremedlem med ansvar for sport, Gisle Olsen.

Bilde 1 av 2

Samtidig som Manglerud Stars ishockeygutter skle ut på isen i Manglerudhallen for å gjennomføre sin første istrening denne sesongen ble også klubbens hittil siste signering offentiliggjort. Steffen Thoresen er navnet på den ikke helt ukjente nysigneringen.

Thoresen har i motsetning til sin storebror Patrick spilt brorparten av karrieren sin i Norge, med unntak av litt juniorhockey og et par sesonger på seniornivå i Sverige.

Her hjemme har 35-åringen representert Storhamar, Vålerenga, Lørenskog før han vendte tilbake til Storhamar igjen, hvor han har spilt de tre siste sesongene.

Den kraftfulle løperen noterte seg for 17 målpoeng (4+13) på 42 kamper i gamle Hedmark forrige sesong.

Ny overgang til Grüner også. Les mer om den her: Grüner henter allsidig og rutinert center med fire sesonger SHL: – Han blir et verdifullt tilskudd

Høy list med glimt i øyet

Steffen Thoresen er ikke bare broren til Patrick, men også sønn av landslagstrener Petter Thoresen, som da han selv var aktiv spilte tre sesonger for Manglerud Star på starten av 80-tallet (1981-1984). Det trekker styremedlem, med ansvar for sport, Gisle Olsen fram, og setter lista for neste Thoresen i gult og grønt.

– Vi får en Thoresen tilbake til MS som ønsker å gjøre det bedre enn hva far Petter gjorde det i sin tid. Han er meget motivert til å bidra i MS 2020/21 sesongen, vi gleder oss, sier han til Dagsavisen.

Da vi konfronterte Steffen Thoresen med dette før første istrening i Manglerudhallen mandag, svarte Thoresen følgende:

– Han var jo en målsnik, gjorde ikke han sjukt mye poeng her 'a?

– Vil du høre hvor mange poeng han hadde?

– Det veit jeg nesten ikke om jeg vil, smiler Thoresen.

Vi lar han få høre det likevel:

– 171 poeng på 98 kamper (98+73). Altså ett mål i snitt per kamp. Matcher du det?

– Det kan bli tøft, ler han.

Fysikk og rutine

Det vet selvsagt Gisle Olsen og alle de andre i Manglerud Star. Steffen Thoresen er ikke hentet til Oslos østkant for å bøtte inn mål. Han bringer rutine og fysikk inn i det som tradisjonelt har vært et litt lett lag.

– MS signerer Steffen Thoresen med tanke på å få inn en spiller som kan heve treningshverdagen og være med på å legge lista høyre for hele laget. Han er sterk og har en fysisk tilstedeværelse i spillet sitt og besitter en masse rutine. Han kan også bidra med lederskap i garderoben ved behov og i den rette rekkesammensettingen vil disse bli vonde å møte, sier Gisle Olsen som opplyser om at Thoresen kommer gratis, og at det derfor kun er snakk om lønnskostnader. Lønna er det Olsen kaller moderat, uten at han går videre inn på det.

At Manglerud Star ønsker mer fysikk og rutine inn i laget har de vært klare på lenge. Klubben ønsker å klatre høyere på tabellen, og da har de sett etter disse to kvalitetene denne sommeren.  Det har ført til at de har hentet inn storvokste Didrik Nøkleby Svendsen, landslagskeeper Lars Haugen, samt 44 år gamle Mats Trygg.

– Manglerud har jo vært kjent for å være små og tekniske, og litt tut og kjør. Nå blir det kanskje litt annen type hockey, men vi har fortsatt teknikkere, sier Thoresen, som selv også vet godt hvorfor han er hentet til drabantbyen.

– Jeg kan bidra i det fysiske spillet, og jeg har rutinene, jeg er jo 35, og har spilt i mange toppklubber i Norge. Jeg har jo også vært i Sverige på en liten visitt. Og ikke minst landlsaget. Meg Haugen og Trygg-gutta og flere av de eldre så kan vi stå for kontinuiteten og tyngden i laget, og gir de yngre noen å lene seg på, og som de kan spørre om hjelp.

Gamle kjente

Det faktum at Thoresen har spilt mot og med flere av gutta på MS, både på klubb- og landslag, er han glad for.

Da Dagsavisen møtte Thoresen var både Mathias Trygg og Lars Haugen forbi, og tonen var meget god da de så hverandre.

– Det har veldig mye å si at jeg kjenner noen av de gutta der og har spilt med dem og veit hva de står for. Det gjør det litt lettere når du er 35 år. Selv om det er morsomt å høre på stories fra 18-åringene også da, ler Thoresen.

Ny assistenttrener

Tidligere på dagen kom også beskjeden om at Sander Boroczky, som var ute med skade så å si hele forrige sesong, har re-signert for klubben. Samtidig blir forrige sesongs keepertrener, André Lysenstøen ny assistenttrener, etter at Ove Sundelius forsvant ut på tampen av forrige sesong.

– Jeg er veldig fornøyd med å kunne tre inn i trenerteamet. Gleder meg til å jobbe videre med å utvikle det vi fikk til fra siste halvparten og utover i fjor. Det blir en spennende sesong med en bra norsk stamme og solide målvakter, sier han til Manglerud Stars hjemmeside.

Nyeste fra Dagsavisen.no: