Nyheter

Grüner henter allsidig og rutinert center med fire sesonger SHL: – Han blir et verdifullt tilskudd

Erik Lindhagen (32) har over 200 kamper i SHL - nå skal han hjelpe Grüner.

Den rutinerte centeren Erik Lindhagen ble mandag klar for spill i Grüner. Laget som endte sist på tabellen forrige sesong, og som nylig mistet sin poengkonge Jesper Öhrvall til Manglerud Star har nå funnet en spiller med masse rutine, som har takket ja til tilbudet fra hovedstadsklubben.

Lindhagen spilte fire sesonger for Linköping på Sveriges øverste nivå, SHL, fra 2010 til 2014. Etter det ble det et par sesonger på nivå to i Sverige, før han de siste fire sesongene har spilt i den engelske toppdivisjonen. Forrige sesong spilte han for Guildford Flames, der han noterte seg for 12 målpoeng (4+8) på 38 kamper.

Manglerud Star forsterker også: Steffen Thoresen klar for Manglerud Star

Allsidig

Lindhagen blir betegnet som en svært anvendelig spiller, som kan bekle en offensiv backposisjon eller en stødig center-rolle. Han har også spilt litt løper.

Daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen er veldig fornøyd med å ha fått på plass svensken.

– I Erik Lindhagen får vi inn en svært anvendelig spiller. En toveis-center som også har god erfaring med spill på backplass i både SHL og EIHL. Han blir et verdifullt tilskudd til vår spillerstall med sin rutine fra spill i Allsvenskan, SHL og EIHL. I tillegg har han også fått med seg 46 «europakamper.

Det skal ikke være snakk om noen overgangssum, men en lønning som Larsen ikke tror de kunne betalt forrige sesong.

– Han er ikke gratis, men håndterbart for oss med ekstra hjelp fra en gruppe personer med stort Grüner-hjerte, sier Larsen til Dagsavisen.

– Viktig for unggutta

Også hovedtrener Morten Elverud er storfornøyd med å ha fått landa avtalen med 32-åringen, som han tror vil spille en positiv rolle i forhold til de unge spillerne i troppen.

– Dette er en stor signering for oss. Erik har altså spilt over 200 kamper i SHL, over 200 kamper i Allsvenskan og over 200 kamper i EIHL. Å få inn så mye erfaring inn i spillergruppa vil slå positivt ut på mange områder. Våre unggutter får en gylden mulighet til å lære av en som har mye erfaring fra topphockey i Europa. Erik har spilt veldig mange kamper på et høyere nivå enn eliteserien i Norge og vi regner derfor med at han vil være en av spillerne som leder an for oss i avgjørende situasjoner i kamper, sier sjefen.

Flere spillere

Lindhagen er ikke den eneste nyttige tilveksten Grüner har sikret seg underskriften til den siste tiden. Nylig ble også norske Christoffer Larssen Berger (24) klar for sentrumsklubben. Han har, til tross for sin unge alder, allerede fått med seg fem sesonger i den norske eliteserien, der han fikk sin debut for Manglerud Star tilbake i 2015/16-sesongen.

Forrige sesong spilte han 19 kamper for Vålerenga, og 21 kamper for Narvik og gjorde totalt 11 målpoeng fordelt på tre mål og åtte assist.

Mye tyder på at Larssen Berger og Lindhagen ikke vil bli de siste nye fjesene inn dørene i Grünerhallen. Ifølge det Dagsavisen erfarer jobbes det med i hvert fall én stor signering til, om den blir noe av vil tiden vise.

Mer fra Dagsavisen