Nyheter

Nå starter salgsprosessen av den unike Trekanttomten

Denne tomta kan bli din for én milliard kroner.

Statsbygg regner med å få én milliard kroner for tomta

Det var etter at Utenriksdepartementet bestemte seg for at sikkerheten på tomten ikke var god nok til at de selv ville bygge her, at det ble klart at tomten skulle legges ut på markedet. Den trekantede tomten, som ligger rett bak Aker Brygges eget shoppingsenter, har de siste årene blitt brukt som anleggsplass mens Nasjonalmuseet ble bygget.

Nå som dette er ferdig er det tid for å overlate arealet til en utvikler.

Les også: Ansatte beskriver fryktkultur i Plan- og bygningsetaten

Kontorer, konferansesenter

Tomten er unik. og Statsbygg opplyser at det ikke er mange tomter av denne typen, så sentralt og så nære vannkanten, til salgs i Oslo. Seniorrådgiver i Statsbygg, Gjermund Jappée, sier til Dagsavisen at tomten trolig kommer til å bli omregulert til noe som passer godt inn i området.

– Vi ser for oss at tomten er godt egnet for et næringsbygg med for eksempel kontorlokaler og servering eller butikker i første etasje.

Les også: Thoresen om Navs ung ufør-praksis: – Rene lottotrekningen

Store summer

Selve salgsprosessen starter ikke før etter sommeren, men allerede nå har eiendomsrådgiverne Malling & co sendt ut informasjonspakken til et hundretalls bransjeaktører. Statsbygg ser for seg en kjøpesum rundt én milliard kroner for tomta.

– Men det er markedet som bestemmer prisen. Dette er en tomt vi forventer at mange aktører vil være interessert i. For å gi markedet tid til å forberede seg på salgsprosessen, som kommer senere i år, sender vi ut den første informasjon allerede nå.

Les også: Kan være nærmere en E18-utbygging