Nyheter

Osloskolen: Nå er det lov å klemme likevel

Utdanningsetaten i Oslo med kontrabeskjed: Nå kan osloelevene igjen klemme og håndhilse.

«Vi har i ettermiddag fått et oppdatert råd fra smittevernoverlegen i Oslo kommune. Slik situasjonen er nå, er det likevel ikke behov for å advare mot nærkontakt som klemming og håndhilsing», står det i en e-post som ledelsen ved Bøler skole i Oslo sendte til ansatte og foresatte fredag ettermiddag. Tittelen på e-posten er: «Nye råd fra smittevernoverlegen - håndhilsing og klemming er ok». Men rådene om håndvask gjelder fortsatt, presiserer skolen.

Les også: Koronaviruset: Ingen klemming og håndhilsing i Osloskolen

Kontrabeskjed

Utdanningsetaten rådet torsdag 90.000 elever i Oslo-skolen om å unngå klemming som et tiltak mot koronaviruset. Utdanningsetaten i Oslo sendte torsdag en e-post til 183 Oslo-skoler om tiltak mot koronaviruse. Der advarte de mot klemming og håndhilsing. Nå snur altså Utdanningsetaten.

– Vi har i ettermiddag fått et oppdatert råd fra smittevernoverlegen i Oslo kommune. Slik situasjonen er nå, er det likevel ikke behov for å advare mot nærkontakt som klemming og håndhilsing, skriver kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i Utdanningsetaten i en sms til TV 2.

Les også: Koronaviruset: – Det er veldig mange som ringer til legevakten

Mer fra Dagsavisen