Nyheter

Menn anmelder ikke partnervold, ifølge ny rapport

Menn som lever med partnervold, anmelder ikke fordi de er redde for ikke å bli trodd, ifølge Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

OSLO mai 2008
Ung mann. Deprimert. Kjærlighetssorg. Samlivsbrudd. Enslig. Ulykkelig. Trist. Skuffet. Ensom.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NB1 Modellklarert

Forsker Yngvil Grøvdal ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) har i studien snakket med kvinner og menn som har opplevd partnervold, melder P4.

Relativt få anmelder volden til politiet. Særlig menn er skeptiske fordi de er redde for ikke å bli trodd, ifølge Grøvdal.

Intervjudeltakerne forklarte blant annet at de var utrygge på hvorvidt politiet kan beskytte den som anmelder.

Andelen menn som rapporterer det som kalles mindre alvorlig vold, som kloring, lugging, eller slag med flat hånd, er noe høyere enn andelen kvinner, med 16,3 prosent menn og 14,4 prosent kvinner.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Alvorlig vold, som å bli tatt kvelertak på, banket opp eller sparket, er det flest kvinner som rapporterer. 8,2 prosent kvinner og 1,9 prosent menn har rapportert om denne typen vold.

Seksjonssjef Harald Bøhler hos Politidirektoratet sier at det skal være trygt å søke hjelp og anmelde hos politiet.

– Det er ikke lov til å mishandle eller utøve vold mot andre enten man er i et forhold eller ikke. Vi vil uansett behandle både kvinner og menn likt. Det er viktig å anmelde så raskt som mulig slik at politiet får sikret bevis i sakene.