Nyheter

Stenger T-banen om natten

Fra søndag kveld og nesten tre måneder frem i tid, vil T-banen være stengt mellom Tøyen og Økern etter klokken 21.00.

T-banen vil gå som normalt i helgene, og fram til klokken 21.00 på hverdager. Det vil bli satt opp buss mellom Tøyen og Økern fra klokken 21.00 og ut driftsdøgnet.

«5. januar 2020 går vi i gang med nødvendig vedlikehold av T-banetunnelen mellom Tøyen og Hasle. Derfor stenger vi tunnelen mellom kl. 21.00 og driftsstart neste morgen fra og med natt til mandag, til og med natt til fredag frem til 25. mars 2020», skriver Ruter i en pressemelding.

Les også: Oslo sier takk, men nei takk til regjeringens bompengeavtale. – Trist, svarer samferdselsministeren

Strømskinner

I anleggsperioden skal omfattende arbeider utføres på Grorudbanen, som åpnet til Grorud i 1966. I 1975 ble banen forlenget til Vestli.

Sporveien skal skifte 4.800 meter strømskinner, dryppsikre 7.500 kvadratmeter tunnel og bergsikre 300 kvadratmeter fjell. Så vel Carl Berners plass som Hasle T-banestasjoner vil være stengt i perioden.

– Skal du mot Vestli kan du reise med linje 4 (via Majorstuen) eller benytte buss 5B mellom Tøyen og Økern. Beregn litt ekstra tid i denne perioden og sjekk reiseplanleggeren, oppfordrer pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

«Arbeidene mellom Tøyen og Hasle er en del av planen for oppgradering av infrastrukturen på T-banen. Det er et stort vedlikeholdsløft som består av flere delprosjekter som gjennomføres etappevis og som skal være fullført i 2021», skriver Ruter.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Linje 5

Arbeidene vil påvirke trafikken på T-banens linje 5 på kveldstid. Siste avgang på linje 5 fra Sognsvann via Majorstuen og Ringen mot Vestli kjører klokken 20.03 og fra Vestli mot sentrum klokken 20.13. Det settes opp buss mellom Tøyen og Økern.

Det blir noen endringer også for andre linjer.

Linje 5 har siste avgang fra Carl Berners plass 20.53 mot Vestli og 20.59 fra Vestli mot sentrum.

Avviket på T-banen skjer på kveldstid fra søndag til og med torsdag i hele perioden. T-banen kjører som normalt fredag og lørdag kveld.