Nyheter

Ingunn Gjerstad valgt som ny leder for LO i Oslo

Ingunn Gjerstad gleder seg til å lede LOs største lokallag.

1 av 2

– Jeg er både overveldet og glad for all støtten og den fine omtalen. Nå gleder jeg meg til å ta over etter Roy Pedersen som har vært en stor inspirasjon, sier Ingunn Gjerstad til Dagsavisen.

Pedersen som har ledet LOs største lokalorganisasjon de siste ti årene, tok ikke gjenvalg. Ledervalget på årsmøtet til LO i Oslo sto mellom Gjerstad fra Handel og Kontor og Lasse Kristiansen fra Fagforbundet.

Gjerstad gikk seirende ut av kampvoteringen. Hun fikk 80 stemmer mot Kristiansens 63. To stemte blankt.

Vidar Evje, nestleder i Fagforbundet i Oslo, har ledet valgkomiteen. På forhånd var det spådd at det kom til å bli svært jevnt.

– Jeg hadde kanskje trodd at det skulle bli noe jevnere, men det er ingen overraskelse at Gjerstad vant, sier han og legger til:

– Det er ingen tvil om at LO i Oslo har fått en fremragende leder. Hun er en verdig arvtaker etter Roy Pedersen. Vi tror hun kommer til å videreføre det solide arbeidet han har gjort, sier Evje.

Vil være tøff og tydelig

Gjerstad er nestleder i Handel og Kontor i Oslo og Akershus. Hun har også vært sekretær i LO i Oslo siden 2007. Tidligere har hun jobbet både som renholder og resepsjonist på hotell. Gjerstad er medlem av SV og sitter i helse- og sosialkomiteen i bydel Alna i Oslo.

På spørsmål om hva som blir hennes viktigste kampsaker, svarer hun:

– Mine kampsaker står nedfelt i våre vedtak. I år har vi et valg å vinne. Vi skal gjenvelge et rødgrønt flertall i Oslo. I dag har vi vedtatt 62 spørsmål som vi skal stille til alle partiene i Oslo. I disse spørsmålene ligger vår politikk og krav til partiene.

Hun beskriver seg selv som en erfaren og human leder.

– Jeg er opptatt av å være tydelig og at vi skal ha gode og inkluderende prosesser, sier hun og legger til:

–  Akkurat nå er jeg veldig opptatt av at Fagforbundet i Oslo er en veldig viktig del av LO. Vi står sterkest når vi finner ut av hva vi kan enes om. Jeg er veldig klar og gleder meg.