Nyheter

Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen tildeles St. Hallvard-medaljen

– De har gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning og skapt fantastiske naturområder, sier ordfører Marianne Borgen.

Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, tildeles Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen for deres verdifulle innsats for hovedstaden. St. Hallvard-medaljen har vært delt ut siden 1956, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune tirsdag.

«Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning. Tilgang på elvene har skapt fantastiske naturområder som gjør at vi kan oppleve harmoni mellom byen, naturen og byens historie», sier ordfører Marianne Borgen i meldingen.

Slik ser medaljen ut. Foto: Sturlason og Oslo kommune

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Sissel Rønbeck mottar utmerkelsen for sitt initiativ til et omfattende handlingsprogram for området langs Akerselva.

«Jeg er takknemlig og rørt over denne anerkjennelsen. Og jeg deler den gjerne med alle frivillige organisasjoner, private interesser og offentlige etater som har bidratt til å gjøre Akerselva og dens historie til en stolthet for hele byen», sier Sissel Rønbeck.

Les om fjorårets medaljør: Lover å skrive mer om Oslo

Ida Fossum Tønnessen mottar utmerkelsen for sitt mangeårige engasjement og utrettelige innsats for byens elver og bekker.

«Dette var en veldig hyggelig beskjed å få. Dette at arbeidet med byens vassdrag settes på kartet på denne måten i året hvor Oslo er Europeisk miljøhovedstad, er et kraftig håndslag til alle ildsjelene i Oslo Elveforum for alt det flotte arbeidet som utføres hver dag. Jeg er stolt og glad for å være på dette laget», sier Ida Fossum Tønnessen i pressemedingen fra kommunen.

St. Hallvard-medaljen deles ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus 14. mai.