Nyheter

Susanne Kaluza skal lede Litteraturhuset i Oslo

Susanne Kaluza blir ny sjef for Litteraturhuset i Oslo. 37-åringen tar over stafettpinnen etter Andreas Wiese.

– Litteraturhuset er historien om en suksess. De ansatte leverer knallsterke programmer sesong etter sesong. Nå gleder jeg meg først og fremst til å bli enda bedre kjent med dem, sier Kaluza.

Litteraturhuset i Oslo er Norges første og største litteraturhus med årlige besøkstall på 250.000. Huset ble stiftet i 2007 og ble ledet av Aslak Sira Myhre fra oppstarten og fram til Andreas Wiese overtok i 2014.

Fra 1. mai tar Kaluza over lederjobben etter å ha utkonkurrert 50 andre søkere.

– Vi har hatt en lang prosess med mange særs kvalifiserte kandidater og sitter nå igjen med en ny daglig leder som kan gi oss et løft i en tilspisset konkurransesituasjon, sier Helge Jordheim, professor i kulturhistorie og styreleder ved Litteraturhuset.

Han understreker at Kaluzas spisskompetanse innen digital strategi og nye medier har veid tungt, men også hennes oppmerksomhet rundt samfunnsansvar og evnen hennes til å vekke engasjement.

Kaluza har ti års erfaring som journalist i Dagbladet og har gitt ut flere bøker. Hun har også blitt tildelt en rekke priser, blant annet Årets meningsbærende redaktør av Redaktørforeningen.

– Sammen skal vi finne ut hvordan Litteraturhuset skal løftes til neste nivå både analogt og digitalt. Vi skal fortsette å være Norges viktigste sted for samfunnsdebatt og et sted hele Europa ser til for inspirasjon, sier den påtroppende lederen.

Mer fra Dagsavisen