Nyheter

– Jeg ønsker å gi Tryvannstårnet tilbake til byen

Christian Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet av Oslo kommune. – Det bør åpnes for publikum igjen, mener kjendisinvestoren.

Bilde 1 av 2

– Tryvannstårnet er et av min barndoms ikoner. Jeg ønsker å gi Tryvannstårnet tilbake til byen, sier Christian Ringnes til NRK.

64-åringen står fra før bak skulpturparken i Ekebergskråningen og planer om en gondolbane fra Bjørvika til Ekeberg, småflaskemuseet og mye mer.

Nå vil han også kjøpe Tryvannstårnet av Oslo kommune.

Stengt i dag

Publikum har ikke hatt adgang til tårnet siden utsiktsplattformen stengte i 2004 på grunn av manglende rømningsvei, og etter at FM-nettet ble slukket i september 2017 er tårnet ikke lenger i bruk, skriver NRK.

– Dette bør åpnes for publikum igjen. Det betyr samarbeid med Tryvann Vinterpark, det betyr servering, både en kafé og en litt finere restaurant à la Ekebergrestauranten, sier Ringnes.

Uviss framtid

Oslo kommune er i gang med å med å finne ut hva de skal gjøre med tårnet, men det skal fortsatt være detaljer rundt avslutningen av leiekontrakten med Telenor som må avklares.

– Jeg kjenner bare Ringnes’ forslag gjennom media, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) til NRK.

– Men jeg ønsker at tårnet skal tas i bruk. Det er et av de flotteste og mest kjente landemerkene i Oslo. Til hva og hvordan det skal tas i bruk er noe vi må komme tilbake til.

Høyre vil ha fortgang

For å få fortgang i saken varsler Høyre at de vil fremme et privat forslag i bystyret om å legge tårnet ut i det åpne markedet.

– Vi ønsker at Tryvannstårnet igjen kan bli et sted for Oslos befolkning og for turister med et restauranttilbud og et utsiktspunkt, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg til NRK.

Mer fra Dagsavisen