Nyheter

Badeplass midt i byen

Neste år starter byrådet en mulighetsstudie for en badeplass på Myraløkka mellom Sagene og Torshov.

Kommunen plasket allerede tidlig på 2000-tallet med planer om å anlegge badeplass på Myraløkka. Men dette ble aldri gjennomført. Nå er planene trukket opp fra skuffen igjen, og blir det som byrådet vil, kommer det en badeplass på Myraløkka om få år.

– Vi har satt av penger til en mulighetsstudie i 2019 for å se om det lar seg gjennomføre, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG) til Dagsavisen.

– Jeg vet det er mange i byen, og særlig lokalt, som ønsker seg en badeplass i området, sier hun.

Les også: Mosaikkmysteriet ved Akerselva

Trær og turveier

I tillegg til ny badeplass ved Akerselva (Myraløkka), vil byrådet rehabilitere turveier, benker og gjerder, og plante trær langs elva.

– I budsjettet som kom forrige uke lanserte byrådet en ekstraordinær pott til vedlikehold i byen de neste årene på en halv milliard. Dette skal gå til vedlikehold på øyene og i parker, som for eksempel turveien langs Akerselva. Vi trenger å ta vare på det vi har, sier Berg.

Arbeidet med forprosjektet til en badeplass vil starte neste år.

Med tidenes sommer bak oss, og trengsel på Oslos badeplasser, vil en ny badeplass komme godt med.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

40 mål park

– Tenk at vi har en så flott blågrønn oase midt i byen som Akerselva. Vi har badeplasser lenger opp langs Akerselva, som er veldig populære. Og vannet i elva er blitt veldig rent. Å få en mer sentrumsnær badeplass vil nok mange sette pris på, sier hun.

Parken Myraløkka er cirka 40 mål stor og ligger i en skålformet helling fra Maridalsveien i vest og Arendalsgata i nord ned mot Akerselva som ligger øst for parken. Turveien langs elva går gjennom Myraløkka.

– Akkurat hvor badeplassen vil komme er ikke klart. Det vil mulighetsstudien vise, sier Lan Marie Berg.

– Det er mange hensyn som må tas. Vannet må være rent nok, og vi må blant annet også ta hensyn til kantvegetasjonen og det biologiske mangfoldet som er i parken, sier byråden.

Les også: Akerselva – blant Europas fineste

Mer fra Dagsavisen