Nyheter

Her er hele varselet mot Inga Marte Thorkildsen

Les varselet som startet den åpne konflikten mellom Oslo kommune og Utdanningsetaten.

###

Les om hvorfor Dagsavisen har valgt å publisere varselet her!

Konflikten i Osloskolen har eskalert ytterligere denne uken, med et nytt varsel mot både skolebyråden og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og bekreftelsen fra byrådslederen om at han bedt utdanningsdirektøren fratre. Det nekter hun.

Bakgrunn: Åpen strid på Rådhuset

På den ene siden står Oslos mektigste byråkrat, utdanningsdirektør Astrid Søgnen, og hennes ledelse i Utdanningsetaten.

På den andre siden står byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap, ledet av Inga Marte Thorkildsen (SV).

Mye har vært sagt og skrevet siden Aftenposten 11. september offentliggjorde et omfattende varsel mot byråd Thorkildsen.

Men nå kan du for første gang få muligheten til å lese hele varselet, som personer i ledelsen i Utdanningsetaten leverte inn mot byråden 7. september. Varslerne har også sendt dokumentet til enkelte politikere, og flere aviser.

Varselet er sendt inn til Rådhuset gjennom kommunens offisielle varslingskanal «Varslingsordningen», og er i fire deler. Av tekniske grunner er det sendt inn i fire deler. Vi har ikke valgt å redigere delene sammen, men publiserer som de er kommet inn til Oslo kommune, men med kommunens egne sladdinger.

###
###
###
###
###
###
###
###

Les også: Utdanningsetaten truet byråd Tone Tellevik Dahl med varsel