Nyheter

Ung kvinne knivdrept i Oslo – kjæresten siktet

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Kjelsås i Oslo natt til søndag, samtykker til fengsling. Politiet tror de to hadde et kjærlighetsforhold.

Av Steinar Schjetne og Alexander Vestrum, NTB

Politiet tok en pause i avhøret av mannen i 20-årene søndag kveld. Han har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, opplyser Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

Hun vil ikke kommentere hva som kom fram i avhøret.

– Han tar det tungt at fornærmede nå er død. Det er et krevende avhør, med tolk. Mannen har også en skade i en hånd, noe han påførte seg i forbindelse med det som skjedde natt til søndag, forteller Metlid.

Midlertidig opphold

Både den siktede og offeret, som også var i 20-årene, har vært asylsøkere og hadde midlertidig opphold i Norge.

– Vi kjenner ikke til historien deres i detalj, men de har ikke vært i Norge veldig lenge, sier Metlid.

Utover at de to har bakgrunn fra et land utenfor Europa, ønsker hun ikke å si noe om hvor de kommer fra. Grunnen til dette er at politiet jobber med å undersøke om kvinnen hadde familie i Norge, og at de ikke ønsker å gå ut med identifiserende detaljer. Politiet jobber også med å varsle pårørende i utlandet.

Kjærlighetsforhold

Grete Lien Metlid bekrefter at den siktede og offeret trolig hadde et kjærlighetsforhold, men at status i relasjonen dem imellom fortsatt ikke er helt klar for etterforskerne. Det var trolig mannen som hadde bolig i bygget der drapet skjedde. Kvinnen bodde et annet sted i Oslo og var mest sannsynlig på besøk hos siktede, ifølge det som har kommet fram av etterforskningen så langt.

Metlid understreker at politiet «har relativt god oversikt til å være så tidlig i saken». Politiet regner med å få den foreløpige obduksjonsrapporten mandag. Fengslingsspørsmålet blir avgjort mandag. Mannen samtykker til varetekt, men det var søndag kveld ikke klart om det blir fengslingsmøte eller såkalt kontorforretning, der partene ikke er til stede.

Til VG sier mannens forsvarer, advokat Unni Fries, at klienten har forklart seg alt han maktet søndag, men at det er for tidlig å si hvordan han forholder seg til siktelsen.

– Veldig, veldig alvorlig

Oslo-politiet fikk melding om en slåsskamp med kniv klokka 0.24 og var på stedet kort tid senere, samtidig som ambulanse ankom.

Da politiet kom til stedet, ble kvinnen funnet knivstukket utenfor butikken Runes i Kapellveien. Hun var livløs, og det ble gitt førstehjelp på stedet, opplyste operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB natt til søndag.

– Da politiet kom til stedet, forsto de at dette var veldig, veldig alvorlig. Det ble forsøkt å redde livet til kvinnen, men det ble raskt avklart at det ikke ville gå, sier Metlid.

Døde på sykehus

Rundt to timer senere, klokka 2.15, ble kvinnen erklært død på sykehus.

Vitnet som varslet politiet om drapet, er en bekjent av siktede. Han var til stede da det skal ha oppstått en situasjon som endte med at kvinnen ble knivstukket, ifølge Metlid.

– Det viser seg at også andre har kommet til stedet litt senere. Det er flere som skal avhøres, forteller hun.

Politiet har også gjennomført en rundspørring i området. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: