Tom Nordlie briljerte i flere roller da Skeid slo Fløy

Tom Nordlie opererte både som fysio, danseløve, båremannskap, ballgutt og en god fotballtrener da Skeid banket Fløy 3-1 lørdag.

Bilde 1 av 8

Nordre Åsen (Dagsavisen): I løpet av Skeids første hjemmekamp etter sommerferien fikk Tom Nordlie vist at også han kan bekle flere roller på laget.
Det første eksempelet fikk vi et lite stykke ut i andreomgang byttet Nordlie ut trenerhatten, og ble «fysio» da keeper Adrian Jonuzi Møller ble liggende nede etter en duell. Nordlie måtte til pers og fikk stabla keeperen på beina.

Båremannskap

Da kampen passerte en times spill var stillingen 1-1, etter at bortelaget Fløy hadde tatt ledelsen i det 3. minutt ved Magnus Hallandvik, og kampens Skeid-spiller, Hassan Yusuf, hadde utlignet i det 7. minutt. Hassan Yusuf fosset oppover banen da Fløys Henrik Andersen forsøkte å stoppe han, det klarte han ikke. I stedet for ble han liggende og vri seg i smerte like foran Skeid-benken. Andersen rullet etter hvert over sidelinja, før han etter en liten stund rullet ut igjen på banen, mens kampen var i gang. Det fikk Nordlie til å reagere, og en ny hatt var nødvendig. Denne gang tok han på seg jobben som båremannskap og slepte Andersen ut av banen igjen. Det skapte naturligvis furore blant både spillere og trenere hos Fløy, og dommeren stoppet spillet.

Her har nettopp Tom Nordlie forsøkt å dra Fløys Henrik Andersen av banen, og dommeren valgte å stoppe spillet.

Her har akkurat Tom Nordlie forsøkt å dra Henrik Andersen av banen, og dommeren har valgt å stoppe spillet. FOTO: Haakon Thon

Fotballtreneren og danseløven

I det 66. minutt var trenerhatten på igjen, og Nordlie satte innpå Johannes Andres Nunez Godoy like før et hjørnespark for Skeid. Nunez entret banen, løp inn i feltet, og stanget Skeid i føringen.
– Jeg visste ikke om jeg skulle stå igjen ute eller om jeg skulle inn i feltet på det hjørnesparket så jeg tok egentlig bare valget selv om å løpe inn der siden jeg ikke hadde hørt noe annet, sa en fornøyd Nunez til Dagsavisen etter kampen.
Målet fikk Nordlie til å bytte hatt nok en gang. Denne gangen måtte fagmannen vike for danseløven, og de 195 fremmøtte kunne få se Nordlie i en kort, men svært munter samba.

Ballgutt

Kampen endret litt karakter etter dette. Nå var det plutselig Fløy som hadde dårlig tid og måtte angripe. På et tidspunkt ble Fløy-trener Nikola Trajkovic frustrert over at det verken var ballgutter eller baller å se langs sidelinja.
– Jeg kan være ballgutt også jeg, smalt det da fra Tom Nordlie, som småjogga for å hente en ball som hadde trillet ut ved Skeids innbytterbenk.
– Vi har ikke ballgutter, vi har ikke fysio, vi har ingenting her, ropte en smilende Tom Nordlie etter at han hadde levert fra seg ballen.

Spikeren i kista

Det nærmeste Fløy kom en utligning var på et straffespark i de fikk etter 68 minutter. Men Adrian Jonuzi Møller reddet forsøket til Dardan Dreshaj.

Adrian Jonuzi Møller redder straffesparket til Fløys Dardan Dreshaj.

Adrian Jonuzi Møller redder straffesparket fra Dardan Dreshaj. FOTO: Haakon Thon

Ut ifra spill og sjanser var det likevel helt greit at Skeid gikk opp til 3–1 på overtid etter et soloraid fra nok en innbytter, David Hickson.

– To innbyttere som scorer, smilte Tom Nordlie etter kampen.
– Da ser det jo ut som jeg kan det å trene fotballag også, fortsatte han i sitt lune lynne.
Til tross for at han ikke var helt fornøyd, mente han at det var helt riktig at Skeid tok med seg alle poengene.
– Vi vinner helt klart fortjent, men vi må prestere bedre om vi skal være med i toppen, sier Nordlie og fortsetter:
– I første omgang sliter vi litt og vi ender opp med å spille opp på litt for mange feilvendte spillere og det blir dårlig tempo og flyt. Det er mye bedre i andre omgang, sier Nordlie.

Store muligheter

Og Skeid kunne fort fått med seg flere scoringer på sin ferd mot tre nye poeng.
Like før pause fant Yusuf lagkamerat Stian Pettersen inne foran mål, men Pettersen fikk en mann i ryggen og klarte ikke å få skuddet på mål. Kun få minutter etter hvilen var Skeid enda nærmere etter at Kevin Mankowitz fikk så helt alene foran mål etter pasning fra Mesut Can. Mankowitz brukte litt lang tid før han fikk avslutta og en Fløy-back kom tett på han. Midtbanespilleren fikk likevel av gårde en avslutning, som gikk i stolpen og ut i feltet igjen, før Fløy fikk klarert.
– Jeg vet ikke helt selv hva som skjer der. Jeg tror den treffer backen, eller keeperen. Kanskje begge, sier Mankowitz til Dagsavisen i garderoben etter kampslutt.

Her fyrer Kevin Mankowitz avgårde skuddet som etter hvert går i stolpen og ut.

Her fyrer Kevin Mankowitz av skuddet som til slutt treffer stolpen. FOTO: Haakon Thon

Etter 54 minutter var Ayoub Aleesami kun en god redning fra Fløy-keeper Andreas Juvet Hoppestad fra å sende Skeid i føringen. mens Mesut Can forsøkte seg i det 65. minutt. Belønningen ble hjørnesparket der innbytter Nunez fikk æren av å stange hjemmelaget i føringen.
– Som innbytter håper man at laget skal spille bra, men at det er jevnt slik at du kan komme inn å avgjøre. Det er jo det man drømmer om, smiler han.
Etter 77 minutter fikk Mesut Can nok en mulighet etter at han fikk servet ballen på bakerste stolpe. Han ble hardt presset og en Fløy-back klarte å få stoppa ballen på streken. Nordlie mente Can skulle hatt straffespark, men det ble det ikke. Tre minutter før slutt både burde, og kunne Sander Flåte ha slått spikeren i kista. Men fra to meter klarte han utrolig nok å heade ballen over mål. I stedet for ble det David Hickson som fikk æren av å sette Skeids siste.
Det nærmeste Fløy kom en scoring, forutenom straffesparket var etter et innlegg som havnet hos Sebastian Fredriksen etter 53 minutter. Men med Skeids Sulayman Bojang gjorde sitt til at skuddet gikk i stolpen før han selv blokkerte returen.

Neste kamp for Skeid er hjemme mot rivalene fra Kjelsås. Den kampen spilles kommende lørdag klokka 15.00.