Nyheter

Vippa: Oslos nye badested?

Nå kan det bli flere bademuligheter langs Oslofjorden.

Bilde 1 av 0

Sommeren har vært rekordvarm, og folket strømmer til hovedstatens bademuligheter.

– Hver sommer ser vi at kapasiteten på offentlige bad blir sprengt, det tydeliggjør et klart behov for flere basseng, sier Lars Petter Solås (Frp) til Dagsavisen.

Sammen med Hallstein Bjercke (V) fremmer de et forslag om flere bademuligheter og mer liv langs havnepromenaden i Oslo, eksempelvis på Sørenga-sjøbad, Vippetangen eller Tjuvholmen. Opprenskning i havnebassenget har gjort det mulig å bade i Oslofjorden, rett ut fra bykjernen i hovedstaden.

Har du fått med deg dette? Tunnelarbeid kan forårsake kloakkutslipp ved Sørenga

Inspirert

Bjercke og Solås har latt seg inspirere av Allas Sea Pool i Helsinki og mener at samme løsning hadde vært perfekt for Oslo.

Den finske hovedstaden har et liknende klima og takler mange av de samme værmessige utfordringene som Oslo.

– Bruken av de sjønære områdene av byen vår har stort potensiale for helårsbruk. Naturligvis er det mest populært i årets varmest måneder, men med tilrettelegging for bedre aktivitetstilbud kan flere trekkes til kaikanten året rundt, sier Bjercke.

Rekordvarmen kan ha negative følger: Uutholdelig varme busser

Helårsbruk

De offentlige utedørsbadene som Frognerbadet og Tøyenbadet har begrensninger på både åpningstid og kapasitet

– Bruken av de sjønære områdene av byen vår har stort potensiale for helårsbruk. Naturligvis er det mest populært i årets varmest måneder, men med tilrettelegging for bedre aktivitetstilbud kan flere trekkes til kaikanten året rundt, sier Bjercke.

Midt i sentrum av Helsinki, bare noen hundre meter fra rådhuset, ligger Allas Sea Pool. Et flytende bassengtilbud som er åpent året rundt. Bassengene ligger på en flytende konstruksjon fortøyd til kaikanten med blant annet café, garderobe og sauna på landsiden.

– Kombinasjon av flere ulike tilbud vil kunne gi positive virkinger på hverandre og sammen gjøre områder som Vippetangen til enda mer populære steder å være, uansett årstid. Mat, musikk og bading passer perfekt inn i hovedstaden ved fjorden, sier Solås.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!