Nyheter

Oslo skal bruke 118 millioner på miljøfest – de borgerlige protesterer

Statusen som europeisk miljøhovedstad 2019 koster skattebetalerne 118 millioner kroner. Høyre kaller beløpet vanvittig og protesterer.

– Jeg syns det er en vanvittig pengebruk, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg til NRK.

Byrådet ber om ytterligere 100 millioner kroner i revidert Oslo-budsjett i tillegg til de 18 som er satt av fra før. Pengene skal brukes på å markere at Oslo er kåret til europeisk miljøhovedstad 2019 av EU.

– Dette er penger som kunne ha lønnet 150 lærere i ett år, som vi kunne brukt til å styrke kollektivtrafikken, og vi kunne gjort en mye sterkere innsats for å hjelpe barn og unge som lever under vanskelige kår og som risikerer å bli rekruttert inn i dårlige miljøer.

Oslo Høyre vil imidlertid markere at Oslo er blitt miljøhovedstad.

– Derfor har vi foreslått å sette av ti millioner kroner i revidert i tillegg de 18 som allerede er bevilget til en nøktern, men tydelig og fin markering av at Oslo er miljøhovedstad, sier Lae Solberg.

Fremskrittspartiet vil kutte hele bevilgningen på 100 millioner kroner, mens Kristelig Folkeparti og Venstre foreslår å halvere beløpet.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forsvarte pengebruken overfor NRK i mai:

– Jeg skjønner at det kan høres ut som mye penger, men jeg mener og kommer til å legge stor vekt på at disse pengene skal brukes klokt og fornuftig. Jeg tror vi får ut igjen veldig mye i den andre enden. (NTB)

Mer fra Dagsavisen