Nyheter

Ingen personalsak mot frittalende lektor i Oslo

Skoleledelsen ved Ulsrud videregående skole i Oslo kommer ikke til å opprette personalsak mot læreren Simon Malkenes etter uttalelser han kom med i NRK.

Ifølge Utdanningsnytt ser ikke skoleledelsen at det er noen grunn til å opprette en personalsak mot ham. Skolen har undersøkt saken i over én måned.

I mars beskrev Malkenes en typisk skoletime i Dagsnytt 18. Han brukte ikke elevenes navn, men kun bokstaver istedenfor. Han ble deretter beskyldt for å ha krenket sine elever i debatten om fritt skolevalg i et debattinnlegg i Aftenposten. Innlegget skal ha blitt skrevet av elever som følte seg krenket, men i ettertid har det blitt sådd tvil om innlegget var ekte ettersom dokumentet ble opprettet på datamaskinen til en avdelingsleder på skolen.

Les også: Skolen kan selv ha bidratt til at elever kan være krenket

Når saken nå er avsluttet, betyr det at Malkenes er løst fra taushetsplikten. Han kommer til å kommentere saken i løpet av onsdag, etter undervisningsslutt, skriver Utdanningsnytt.

Debatten i etterkant har også dreiet seg om lærernes ytringsfrihet. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skal innkalle til et møte om ytringskulturen i Osloskolen. I tillegg skal det arrangeres en høring i Oslo kommune på initiativ fra Eivor Evenrud (Rødt). (NTB)

Les også: Rødt krever høring om ytringsfrihet i osloskolen etter Malkenes-saken

Debatt: Oslo kommunes ytringsfrihet i praksis

Nyeste fra Dagsavisen.no: