Nyheter

Solid trafikkvekst for Ruter

Ruter, som har ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, hadde 371 millioner reisende i fjor, en økning på 5,9 prosent i fjor.

For andre år på rad økte passasjertallet for T-banen med mer enn 10 prosent.

På T-banen var det hele 10,9 prosent flere reisende enn året før, mens veksten fra 2015 til 2016 var på 11,7 prosent, skriver Aftenposten. På bussene økte antall reisende med 7,7 prosent, noe som ga ny rekord: 158 millioner passasjerer.

Noe av forklaringen til at antall busspassasjerer økte så kraftig er at det legges nye trikkespor, og det er færre som reiser skinnelangs gjennom byens gater.

Les også: Sparer to millioner kroner i uka

Siden Ruter ble etablert i 2007, har befolkningen har økt med 20 prosent. I den samme perioden er det 80 prosent flere kollektivreiser i Akershus og 60 prosent flere i Oslo. Biltrafikken inn til hovedstaden er tilbake på 2007-nivå.

– Dette er tall vi nesten ikke trodde var mulig å oppnå, sier Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen. Han er optimist med tanke på å takle fortsatt befolkningsvekst i regionen.

– Vi må gjøre mer av alt vi gjør i dag. Og være relevante når kundene i årene som kommer vil forvente mer, som med digitale løsninger. Jeg møter kolleger i Europa og verden for øvrig og kan i dag ikke se noen som er bedre posisjonert enn oss for det som kommer, sier han.

(NTB)