Nyheter

Oslo Ap: – Hva er dette for noe?

Med bare måneder igjen av områdeløftet i Oslo sør har regjeringa bestemt seg for å forlenge. Oslo Ap er positive, men mener Sanner har vært treg.

Siden 2013 har bydel Søndre Nordstrand nytt godt av et såkalt områdeløft. Friske penger skulle hjelpe til med integrering, forebygge sosiale problemer og rydde opp i en av Oslos fattigste bydeler. Men prosjektet skulle bare vare i fire år, og det har ikke kommet løfter om noen utvidelse av prosjektet. Derfor har beboere startet Folkeaksjon for områdeløft, hvor blant annet et stort folkemøte før sommeren satte politikerne til veggs og krevde nytt løft.

Men i dag kom endelig regjeringen, ved Jan Tore Sanner og Anniken Hauglie, på banen, altså Holmlia Bibliotek. Der lovte de videreføring av prosjektet. Dermed kan Søndre Nordstrand trekke et lettelsens sukk.

Men i Oslo Ap er de fortsatt ikke overbevist om regjeringens nye forpliktelser er helt ektefølte.

Bakgrunn: Nå vil regjeringen gi nye penger til Oslo sør. Men de vil ikke si hvor mye.

– Det er jo rart

– Det er positivt at Høyre nå vil være med å videreføre områdesatsingen i Oslo Sør. Men det er jo rart når han samtidig kutter i Groruddalssatsingen med en tredjedel. Hva er dette for noe, egentlig?

Det sier Zaineb Al-Samarai, stortingskandidat for Oslo Ap og innfødt Holmliabeboer. Sammen med kollega Siri Gåsemyr Staalesen berømmer hun Sanner for å komme på banen, men mener det kommer lovlig seint.

– Det er jo morsomt at det først kommer ti dager før valget, sier Al-Samarai.

– Vi tok initiativ til en forlengelse av områdesatsingen i Oslo Sør allerede i Stortinget i fjor høst. Da ble vi nedstemt, sier Staalesen.

Les også: Nå vil alle hjelpe Oslo sør

Bøhler-forslag

Hun forteller at Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Jan Bøhler foreslo å forlenge områdeløftet i Stortinget for et år siden, men at de da ikke fikk gjennomslag. Nå kommer Sanner på banen, ett år seinere.

– Dette programmet trenger kontinuitet og forutsigbarhet. At det ikke har kommet lovnader har skapt mye uro på Søndre Nordstrand, sier hun.

– Vi er kjempepositive til at de ønsker det, det bare virker lite genuint, sier Zainab Al-Samarai.

– Hvor mye penger bør brukes på satsingen?

– Oslobyrådet sitter i budsjettforhandlinger as we speak, svarer Al-Samarai.

Mer fra Dagsavisen