Nyheter

– Skjønner ikke hva de oppnår med dette

Hoderystende: Elevrådslederen ved Hersleb skole reagerer på «safari»-ordet, og synes hele konseptet virker «merkelig».

– Skal man lære toleranse gjennom å dra til Grønland? Jeg ser ikke helt den, sier Nimo M. Hassan. Hun er elevrådsleder på Hersleb videregående skole nær Grønland i Oslo, og bor i området.

Videregående skoler i Bærum tar elevene med til Grønland i samfunnsfag-timen.

– Jeg går jo selv på videregående og har hatt om de samme temaene som disse elevene, men har aldri gått ut for å oppleve noen safari. Jeg vet ikke helt hva de oppnår med det, sier elevrådslederen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Som en dyrehage

– Det som gjør mest inntrykk på meg er at man kaller det safari og lager plakater, som om de har kommet hjem fra en dyrehage, sier hun.

Hassan tror opplegget ville fått sterke reaksjoner om det var omvendt, og Hersleb besøkte Bærum.

– Vi drar på mange turer på skolen vår også, men vi drar ikke til Bærum fordi det er annerledes enn Grønland. Det kunne vi aldri gjort. Det er merkelig. «Her er en Lamborghini», liksom, sier hun.

Skjønner tanken

Elevrådslederen tror samtidig at vestkant-lærerne sikkert mener vel.

– Jeg skjønner tanken bak det. Grønland er veldig kulturelt, det er for eksempel mange forskjellige restauranter fra ulike land som man ikke finner på vestsiden av Oslo. Men jeg syns konseptet er litt merkelig, sier Hassan.

I utgangspunktet er hun veldig positiv til at unge mennesker fra andre deler av byen besøker Grønland.

– Grønland kan være spennende. Jeg forstår at man drar til andre steder i byen for å se nye ting og oppleve andre kulturer. Men de plakatgreiene og safari-ordet syns jeg ikke noe om, avslutter hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: