Nyheter

Deila om Stengels skjebne: – Har aldri frosset ut noen

VIF-supporterne spør: Hvorfor spiller ikke Herman Stengel? Ronny Deilas svar: – Fordi andre vurderes som bedre.

Da det låste seg fast for Vålerenga også mot Tromsø, da spillet gikk for sakte og sjansene ble for få, ropte Klanen taktfast etter Herman Stengel.

Men en frisk Herman Stengel satt på tribunen og var ikke i Vålerengas kamptropp, selv om han var frisk og tilgjengelig. Det "alle" konkluderer med er at Stengel på utgående kontrakt ikke får spille fordi han har sagt nei til et nytt kontraktsforslag.

Tror ikke på klubbskifte

Begge parter avviser at det er grunnen. Og Stengel benekter at han vil noe annet sted:

Jeg vil kjempe meg tilbake på laget i Vålerenga og kjempe knallhardt for det. Jeg har ingen planer om noe klubbskifte, sier Herman Stengel til Dagsavisen. Han er linket til både Tromsø og Sarpsborg.

Han sto ved siden av trener Ronny Deila i mediesonen på Ullevaal etter kampen mot Tromsø og svarte stort sett likt på de samme spørsmålene. Deila skjønte hva som var problemstillingen og sa at mediene godt kunne gjøre en stor sak ut av det. Men fastholder at vrakingen er sportslig vurdert.

I en 4-3-3 formasjon anser jeg Herman som sentral midtbanespiller, en 6-er, og da valgte vi Grindheim og Lekven foran, forklarer Deila.

Han fikk spørsmål om han prøvde å fryse ut Stengel fra troppen.

Jeg har aldri forsøkt å fryse ut noen i hele mitt liv. Han står her ved siden av meg. Vi vil ha ham med videre, vi har tilbudt ham ny kontrakt, sier Deila.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Slått ut av allergi

Herman Stengel var en av vårens beste spillere for Vålerenga, men så ble han syk og satt ut av spill noen uker. De siste ukene har han kun spilt for andrelaget som kjemper for å berge plassen i 2. divisjon. 29. juli spilte han siste kamp der da han scoret ett mål i 3-6-tapet for Raufoss 2. lag. Tirsdag kveld møter laget Follo på Ski stadion.

Hvor svekket har du vært av sykdommen?

Jeg har ganske kraftig allergi og det har også svekket immunforsvaret. Jeg måtte gå to uker på penicillin og var selvsagt svekket da. Men nå anser jeg meg som helt frisk og trener for fullt.

Ble du overrasket over at du ble vraket fra troppen?

Ja, det var vel første gang det skjedde. Ingen vil sitte på skinnseter og se på, men det er hard kamp om midtbaneplassene i Vålerenga, sier Stengel som fastholder at han vil jobbe maksimalt for å komme inn i troppen igjen.

Han henviser til Ronny Deila når vi spør om hvorfor han er vraket.

– Det varmer

Etter pause mot Tromsø ropte Klanen takfast på Herman Stengel. Hovedpersonen fikk med seg det.

Det er klart det varmer å høre slikt. Min fotballframtid håper jeg skal være i Vålerenga, gjentar Stengel.

I en uhyre jevn tabell har Vålerenga kort vei både opp og ned. Laget har en kamp mindre spilt enn de andre og står med seks seire, seks uavgjorte og seks tap på sine 18 kamper. Men laget har bare scoret 22 mål. Bare Odd, Viking og Tromsø har færre.

Lørdag er det ny prestisjeduell mot Lillestrøm på Åråsen, et lag som ligger ett poeng bak Vålerenga. Deretter er det kvartfinale mot Rosenborg på Lerkendal før landslagspausen.

Søndag 10. september debuterer laget på sin nye hjemmebane med Sarpsborg 08 som motstander.

Nyeste fra Dagsavisen.no: