Nyheter

Stiller tre krav

Abid Raja og Venstre stiller tre klare krav før politiets beredskapssenter bygges, og SV vil ha Oslos politikere mer involvert i prosessen.

HELIKOPTER: Venstres Abid Raja (i midten) fløy med helikopter over Taraldrud torsdag for å få et overblikk over området. Han stiller tre krav for bygging. FOTO: STOPP STØYEN

Torsdag fløy stortingspolitiker Abid Raja (V) i helikopter over området for å få et enda bedre overblikk, og i går var SVs førstekandidat i Oslo, Kari Elisabeth Kaski på Bjøndalfor å se hvordan beredskapssenteret vil påvirke beboerne i området. I morgen skal hun til Taraldrud.

SV-politikeren ble overrasket over hvor nær bebyggelsen beredskapssenteret blir.

– Det er ikke snakk om mer enn 6–700 meter. Og flere tusen vil bli berørt av støyen. Bare på Bjørndal i Oslo bor det 8.000 mennesker, sier Kari Kaski til Dagsavisen.

Løftes politisk

Hun ønsker nå at saken løftes høyere opp politisk i Oslo.

– Bjørndal har vært glemt i denne prosessen. Det skal i neste uke være et møte mellom Justisdepartementet, justiskomiteen på Stortinget, og politikere fra Akershus og Østfoldbenken på Stortinget. Ingen fra Oslo var i utgangspunktet invitert. Vi i SV var med å presse Justisdepartementet på dette, slik at Oslopolitikere nå også er invitert, sier hun.

Abid Raja har lenge engasjert seg i saken, og er for at beredskapssenteret bygges på Taraldrud.

– Men Venstre og jeg har tre ufravikelig krav, sier Raja til Dagsavisen.

* At skytebanen bygges inn.

* At vedlikeholdet for helikoptre legges til Rygge.

* At samøvelser med Forsvaret legges til andre steder.

– Dette er krav vi i SV fullt ut støtter. Dette er noe vi også har foreslått, sier Kaski.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Krast brev

Sps stortingsrepresentant Heidi Greni har på vegne av Sps førstekandidat i Akershus, Sigbjørn Gjelsvik, sendt et skriftlig spørsmål til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H), hvor de ber om en redegjørelse for prosessen rundt valget av prosjektfirmaet Metier framfor Statsbygg i dette store prosjektet.

Bakgrunnen for spørsmålet er et krast brev departementsråd Eivind Dale i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har sendt Justisdepartementet og Finansdepartementet.

Her skriver han:

«Temaet for prosjektet ligger innenfor KMD sitt ansvarsområde, uten at vi i det hele tatt har blitt involvert. Det er også problematisk når man unnlater å ta inn over seg regjeringens arbeid gjennom flere år og nylig fattede konklusjoner på dette saksfeltet».

Noe svar har ennå ikke kommet fra Sanner på Grenis (Gjelseths) spørsmål.

I morgen løper inntil 600 engasjerte beboere løpe rundt i turområdene som de mener vil bli påvirket av støyen.

Både stortingsrepresentanter og flere lokale politikere skal løpe, blant dem Hårek Elvenes (H) og Abid Raja (V). Også ordfører i Ski, Tuva Moflag (Ap), og varaordfører i Oppegård, Siv Kaspersen (H), stiller til start.