Nyheter

Politiet etterforsker hatkriminalitet på T-banen i Oslo

Vil ha kontakt med vitner.

Av NTB


Politiet i Oslo vil ha kontakt med vitner til en voldsepisode på T-banen natt til mandag. Saken etterforskes som hatkriminalitet.
Voldshendelsen skjedde på T-banens linje 5 mellom Stovner og Kalbakken i retning sentrum rundt midnatt natt til mandag 10. juli.

Den fornærmede i saken, som har afghansk opprinnelse, gikk på T-banen på Stovner. De to gjerningsmennene gikk på banen noen stopp etter, på Grorud eller Ammerud. De løp av på Kalbakken etter voldshendelsen.

Politiet beskriver begge gjerningsmennene som 30–35 år, lyse i huden, skallet eller kort lyst hår. Den ene er rundt 170 centimeter høy og normalt bygd, den andre er rundt 180 centimeter høy, muskuløs med tatovering på kroppen og muligens halsen. Mennene hadde med seg en mørk hund.

Politiet etterlyser vitner til selve hendelsen eller opplysninger om gjerningsmennene.

– Vi vet at det gikk på en yngre kvinne med hijab på samme vogn som fornærmede på Stovner. Det gikk også på en mann med lyst hår, trolig i 20 årene, på Stovner. Han var iført mørk shorts og mørk T-skjorte med hvit skrift. Vi ber om at disse tar kontakt med oss, skriver politiet i en pressemelding.

(©NTB)