Nyheter

Dødsbrann på Tveita

En person omkom i en brann i en høyblokk på Tveita torsdag morgen.

Brannvesenet fikk i dag tidlig melding om at det brant i en leilighet i niende etasje i en høyblokk i Nåkkves vei på Tveita.

– En person har omkommet, opplyser informasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Lars Magne Hovtun til Dagsavisen.

Det bekrefter også politiet på twitter:

«En person er omkommet i brannen. Personen er ikke endelig identifisert, men pårørende til antatt omkommet er varslet.»

Politiet har grunn til å tro at det er beboeren i den brannutsatte leiligheten, en kvinne i 70-årene, som har omkommet.

– Gode rømningsveier

Hovtun forteller at brannen ble raskt slukket.

– Da vi kom til stedet var  et full fyr i leiligheten, og det var en del røyk i oppgangen. Det var aldri fare for spredning, og vi kommanderte alle til å lukke døra og holde seg inne til vi fikk kontroll,  sier Hovtun til Dagsavisen.

– Det som skiller denne brannen fra katastrofebrannen i London, er at her fungerte alle de branntekniske egenskapene i bygget. Her brant det i en «celle», noe som gjorde at brannen ikke spredte seg videre, sier han.

Høyblokkene i Nåkkves vei på Tveita er bygd for at brannvesenet kan ta seg inn i bygget.

– Her er det gode rømningsveier for beboerne og angrepsveier for brannvesenet. Brann er alltid forferdelig for den som rammes. Og det brenner mye i Norge. Derfor er det viktig å sørge for at det ikke skjer, sier Hovtun.

– Et forbedringspotensial

–  Når alle forskrifter er fulgt, er alle bygg i Norge trygge, sier han videre.

– Blir alle forskrifter fulgt?

– Det er et godt spørsmål. Men vi har grunn til å tro at det er et forbedringspotensial. Det er viktig at både eiere, utbyggere og de rette mydnigheter er observante på dette, sier han.

 – Det blir litt som å kjøre bil. Reglene er gode, men når de ikke følges er det farlig. Derfor er det viktig å ikke ta noen snarveier når det gjelder brannsikkerhet som røykvarslere og brannalarmer. Det er også viktig å ikke lagre barnevogner og andre ting i oppgangene, sier han.