Nyheter

Politiet rekker ikke å rykke ut til alt russebråket

– Natterstid i uka er en sårbar tid. Om man blir plaget og ikke får sove bør man likevel ringe oss, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen.

«Vi har fått en del telefoner om støy fra russebusser. Vi prøver å ta de fortløpende men har dessverre ikke anledning å rykke ut på alle», skriver oslopolitiet på Twitter natt til mandag.

– Det er ennå tidlig i russetida, er det slik at det fremover egentlig ikke er noe vits å ringe politiet om bråk fra russebusser?

– Det er et tveegget spørsmål, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til Dagsavisen.

– Men for å gi deg litt bakgrunn: Du sier det er tidlig i russetida, men det er det egentlig ikke, vi er midt i den. Russen har hatt flere arrangementer og vi har jobbet mye opp mot dem. Noen bråker mer enn andre, gjerne med musikk, men også at de er utenfor bussene.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Tor Gulbrandsen viser til at de i Oslo ikke har hatt tilfeller som i Bergen, der russ natt til søndag angrep politiet med bitt og spark, og sju ungdommer endte opp i arresten.

– Det er ikke noen spesiell tillatelse til ikke å oppføre seg som folk selv om man har røde eller blå eller svarte russelær på seg, ikke noen ekstra dispenasjon for støy eller brudd på veitrafikkloven eller noe sånt. Alle som mener det har gått for langt må ringe oss. Vi vurderer støy fra russ på lik linje med støy fra andre, sier operasjonslederen.

Les også: Politiet tror russen presser sjåfører

– Er det noe konkret du kan si om hva en bør tåle før en ringer politiet?

– Nei, det blir subjektivt, men det er klart at natterstid i uka er en sårbar tid. Om man blir plaget og ikke får sove, spesielt om det er gjentagende, bør man ringe politiet, så tar vi en vurdering på om vi har ressurser eller kan prioritere å rykke ut, avslutter operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt.

Les også: Russeknuter: Utfordres til å ha sex med sju forskjellige personer på like mange dager

Mer fra Dagsavisen