Nyheter

Her startet VIF-sesongen: "I år så tar vi alt"

Vålerenga samlet seg på et fullsatt Sentrum Scene lørdag kveld.

Bilde 1 av 2

Hvis man skal måle optimismen i Vålerenga etter det som skjedde på Sentrum Scene lørdag kveld, kan seriegullet deles ut allerede nå.

Men programleder Kasper Wikestad (TV 2) fikk ikke Ronny Deila til å si det rett ut. Bare nesten.

Da runget det "I år så tar vi alt" fra supporterne som fylte lokalet.

- Men vi angriper hver kamp for å vinne dem. Vi skal lage en fin forestilling mot Viking mandag, lovte Ronny Deila, som tok sitt berømmelige kick-off-brøl foran supporterne.

- Vi skal være best i alt vi driver med. Det gjeder dere også. Da hever vi hverandre sammen, sa Deila, som tapte cupfinalen som Odd-spiller mot Vålerenga i 2002. Nå vil han i stedet vinne den med VIF.

Han hadde med seg hele stallen opp på scenen, der assistenttrener Amund Skiri imponerte mest med egen framføring på gitar av nyskrevet VIF-låt. Skiri ble seriemester med klubben i 2005.

Les også: Ibrahim om overgangen fra Vikinghttp://www.dagsavisen.no/sport/etter-forste-trening-med-vif-uproblematisk-a-spille-mot-viking-1.947178

Før det hadde brakkebandet med de tidligere VIF-heltene Tore Krogstad, Espen Haug, Kjell Roar Kaasa og Håvard Lunde fyrt opp stemningen med nye og gamle VIF-sanger.

Tidligere på dagen hadde laget trent for første gang i år på Ullevaal. Der ble det klart at kaptein Christian Grindheim ikke kunne trene på grunn av strekk. Men han kom seg til Sentrum Scene.

- Jeg har vært skadefri i hele vinter, da er det itt typisk at dette skjer nå, sier Grindheim til Dagsavisen.

Ut over kvelden fylte nye artister scenen mens arrangøren var evig bekymret for at brannalarmen skulle gå på grunn av blussing og høy temperatur.

For Bård Finne ble det en het velkomst etter sin fortid i Brann. "Hater, hater, hater Bergen by" runget det i lokalet da bergenseren ble kalt fram.

Også den nye VIF-lederen Erik Espeseth måtte opp på scenen og fortelle om de siste dagers spillerkjøp. Og om hvordan klubben jobber.

- Vi skal være proffe, men også gi av oss sjøl. Jeg fikk en to timers forelesning om VIF-kulturen av Terje "Hengern" Hellerud da han kjørte meg fra Drammen til Oslo. Ja, vi må være litt breiale også. Fantastisk å komme til landets beste supportere,  sa Espeseth foran begeistrede VIF-fans.