Nyheter

Godt fra boksen

Asian Box er som en kulinarisk pandoras eske. Åpner du den spres gode smaker fra hele Asia utover bordet, men noe av smaken blir borte i vinden.

Bilde 1 av 3

4

Asian Box

Sporveisgata 35

Tlf.: 21 08 80 78

Mat                         4

Meny                      4

Miljø                       5

Service                  5

Prisnivå                 5

«Asian Box er folkelig, for alle, til enhver tid», heter det på nettsidene til denne toetasjes asiatiske restauranten som har overtatt de tidligere tapaslokalene i Sporveisgata. Eplet faller kanskje ikke så langt fra stammen, for Asian Box byr også på småretter, på det de også selv omtaler som «gatemat», altså noe som kan minne om asiatiske «tapas» plukket fra et helt kontinent. Folkelig er det også, i ordets positive forstand, med lav terskel inn både hva gjelder lokalets enkle og innbydende fasade og stedets prisnivå.

– Det er litt gatekjøkkenaktig, men «tegneserien» som dekker langveggen er morsom, sier Byløven som vel innenfor har plassert seg slik at den store tegningen som dekker halve lokalet kan studeres i detalj. Det er et enkelt lokale, i hvert fall på første plan, mens andre etasje framstår som mer intim og innbydende for et kveldsmåltid med vin eller utvalgt asiatisk øl – Tsingtao, Shinga, Kirin og andre brygg som viser litt av det geografiske spranget som også finnes på matmenyen.

– Jeg skal ha Boom Boom, kommer det kjapt over bordet etter at menyen har landet foran Byløvene.

– Og Bun Buns!

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Det er ikke kulekaliber det er snakk om, men fristende munnfuller av såkalte buns, asiatiske mantou-«burgere» som er fylt med henholdsvis biff, løk, chili og ingefær, og konfitert andebryst med klassiske smaker. Her er også klassiske nudelretter og wok med kylling eller grønnsaker, her er tilløp til sushivarianter og smaksmenyer hvis noen vil overlate til kjøkkenet å velge, men her er også det som lenge var en mangelvare i Oslo, men som nå i det siste har kommet for fullt på de små stedene, buns og rolls og innpakkede godbiter fra Vietnam, Taiwan og Korea. Sistnevnte variant på Asian Box heter «Taiwanese scallion», og består av marinert biff med grønnsaker og spirer som så er rullet i de karakteristiske tynne asiatiske pannekakene man kjenner fra pekingand, og servert med hoisinsaus. Byløvene velger selvsagt dette, også, sammen med Asian Rolls, som er langtidsstekt entrecôte marinert med sitrongress, hvitløk og ingefær, med kimchi og taki taki-saus. Begge har god konsistens, kjøttet er helt utmerket og pannekakene akkurat som de skal være.

– Men det kunne godt vært litt mer smak, litt mer sting i urtene og i måten marineringen får fram særpreget på, sier Løvinnen.

Det viser seg at smaken er en gjennomgående utfordring ved maten hos Asian Box, mangelen på det lille ekstra som kunne løftet det opp på toppnivå. Alt Byløvene får servert, enten det er rullet eller pakket inn i myke, gode buns, er over det jevne godt. Det er mat som man blir sittende og plukke i, og det er selvsagt et godt tegn at man spiser mer selv om man er mett, at man fristes av lekre andekjøttbiter og friske salater og urter. Og likevel er smakene flyktige.

Oppturene er likevel mange. Rettene er enkelt, men lekkert servert. Maten bruker kort tid fra bestillingen er gjort til den kommer på bordet, og porsjoneres ut slik at ikke alt serveres på en gang, noe som er en fordel når dette er retter som skapt for å deles. Prisene er heller ikke avskrekkende. 89 kroner for de fleste smårettene og 139 kroner for buns (2 voksne biter) er ingenting å si på. Det dyreste er faktisk det asiatiske ølet, som per flaske (0,33) koster bratte 89 kroner, mer enn en halvliter norsk Ringnes.

Ut og spise? Les restaurantanmeldelser her

– Nei, la oss prøve desserten, sier Byløven, som har siklet litt på noe som heter «Asian Nemesis», sjokolade med pasjonsfruktsaus, crumble og vaniljeis. Og den viser seg å være alt annet enn en nemesis. Endelig satt smakene som de skulle, rett i boksen.