Nyheter

Veireno-sjef Jonny Enger politianmeldt

– Selv om et selskap har gått konkurs, er det noen som er ansvarlig.

Veireno-sjef Jonny Enger sammen med miljøbyråd Lan Marie Nguen Berg i høst, i forbindelse med lanseringemn acv Veioreno som Oslos nye søppelkontraktør.

Bakgrunnen for anmeldelsen er tilsyn gjort i desember og januar som viser at ansatte har jobbet opp til 88 timer i uken, melder NRK.

– Selv om et selskap har gått konkurs, er det noen som er ansvarlig. Derfor har vi nå gått til politianmeldelse av øverste leder, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet i Oslo og Akershus Vigdis Tingelstad.

Les også: Oslo kommune tar selv over søppelhentingen

Veireno-eier Enger sier han er orientert om at han er politianmeldt og at han tar konsekvensene av det. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Det ble store problemer med søppelhenting i Oslo da Veireno tok over ansvaret i oktober i fjor. Kommunen mottok over 30.000 klager fra byens innbyggere, og mange steder hopet søpla seg opp.

Kommentar: Bye-bye Jonny, bye-bye! (Aslak Borgersud)

I februar ble det kjent at renovasjonsselskapet Veireno har brutt arbeidsmiljøloven over 2.000 ganger fordi de ansatte jobber for lange dager og ikke får nok hvile. Veireno-eier Jonny Enger slo selskapet konkurs 22. februar i år. Oslo kommune hadde da hevet kontrakten.

(NTB)