Nyheter

Nå blir det idrettshall på Tøyen

Tøyen sportsklubb jubler over nyheten om at det vil bli reist en midlertidig flerbrukshall på Sirkustomta, mellom Tøyenparken og Botanisk hage. – Vi jobber for å få den på plass allerede i 2017, sier SVs Sunniva Holmås Eidsvoll.

Bilde 1 av 3

Nei, er det sant, jubler Karianne Hjallen da Dagsavisen forteller at det endelig blir en flerbrukshall på Tøyen.

Hun er styreleder i Tøyen Sportsklubb som har manglet et sted.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Sirkustomta

Det er nå flertall i bystyret om å reise en midlertidig flerbrukshall på Tøyen. Den skal reises på Sirkustomta mellom Tøyenparken og  Botanisk hage. Og vil være på plass i løpet av 2017. Vedtaket blir fattet i desember.

Finanskomiteen i Oslo Bystyre gir nærmest en instruks til Byrådet om å reise en midlertidig flerbrukshall.

I praksis skal det bare være admninistrative og byråkratisk hindere som gjenstår, og det ligger i kortene at hallen blir noe av.

SV-seier

SV har kjempet hardt for å få på plass en hall på Tøyen.

Dette er noe barna på Tøyen har et veldig sterkt behov for, og de har behov for det nå. På sikt jobber SV for at Tøyen skal få en permanent hall, men det kommer til å ta tid. Vi er svært glade for at et flertall i komiteen nå ber byrådet gjøre det det kan for at en midlertidig hall kommer på plass allerede i 2017, sier gruppeleder i Oslo SVs bystyregruppe, ved Sunniva Holmås Eidsvoll, til Dagsavisen.

Les også: Vil legge Tøyen skolegård ut i Kolstadgata

1.100 medlemmer

Og på Tøyen  holder Tøyen sportsklubb til, en klubb somhar fått hele  1.100 nye medlemmer det siste året.

Hva betyr en hall for dere?

Alt. Vi er jo en klubb som vil synliggjøre aktivitetsnivået på Tøyen, men vi har ikke noe sted å tilby denne aktiviteten. Det er helt vanvittig deilig å føle at man endelig får litt progresjon på noen av tingene vi har jobbet så steinhardt for. Dette vil løfte enn hel bydel, sier Karianne Hjallen.

Klar i 2017

Dersom det er mulig å finne løsninger for å få reist en midlertidig hall på Tøyen, og dette krever ekstra penger, bes byrådet komme tilbake til dette i behandlingen av revidert budsjett for 2017, heter det i innstillingen.

Dette er altså en marsjordre til byrådet om å finne løsning på eventuelle administrative utfordringer så fort som mulig slik at hallen er på plass i 2017.