Nyheter

Vil ha høyere gjerder rundt fem barnehager

Grünerløkka bydel vil søke om å få bygge høyere gjerder rundt flere barnehager. Årsaken er at lekeområdene brukes av uvedkommende på kveldstid. Venstre støtter initiativet.

Ifølge Venstre-politikerne Guri Melby og Anita Wold vil bydelen om kort tid levere en søknad til byrådet og Omsorgsbygg hvor de ber om å få sette opp et pleksiglass på toppen av det eksisterende gjerdet til Sofienbergparken barnehage. I tillegg søker bydelen om midler til å gjøre tiltak på flere av barnehagene i området.

Melby og Wold støtter initiativet.

– Vi er positive til søknaden om skjerming av barnehagene slik situasjonen er nå, men det er noe egentlig ikke ønsker. Vi vil ha barnehagen tilgjengelig etter at barnehagen er stengt, slik at ungene kan bruke lekeplassen der, sier Wold, som er Venstres representant i bydelsutvalget på Grünerløkka..

Les også: – Økt kontantstøtte holder flere mødre hjemme fra jobb

– Brukes som narkodepoter

De to tok Dagsavisen med til barnehagen ved Sofienbergparken, hvor omsetning, bruk og oppbevaring av narkotika er et stort problem.

– Uteområdene i barnehagen brukes om narkodepoter, det omsettes narkotika der, og det brukes narkotika der, sier Wold.

– Like ille er det at barnehagen brukes som toalett. Hver morgen går de ansatte en runde og plukker avføring, supplerer Melby. Hun er Venstres gruppeleder i bystyret.

Les også: – Småbarna blir oversett i barnehagen

– Politiet tar det ikke på alvor

Venstre-politikerne ønsker også at byrådet setter inn Oslovakter for å forebygge kriminalitet og skape trygghet i området rundt barnehagene, Grünerløkka skole og Lakkegata skole.

– Inntrykket er at politiet ikke tar dette alvorlig nok og vi ønsker forsterket innsats av Oslovaktene, sier de to.

– Mange foreldre opplever området som utrygt og vil ikke at ungene går hit alene. De mener det er en belastning for området og ønsker mer tilstedeværelse av politi og andre trygghetsskapende tiltak, sier Wold.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Disse barnehagene skal skjermes

«Barnehagenes uteområde er i dag åpne for bydelens befolkning utenom barnehagens åpningstid. Men slik situasjonen er for noen av bydelens barnehager ønsker vi å begrense tilgjengeligheten til de mest belastede barnehagene, for å øke barn og ansattes sikkerhet i barnehagen. Hausmanns gate barnehage i Bydel St. Hanshaugen har hatt samme problem, og har montert opp et høyt gjerde av planker og pleksiglass som hindrer uvedkommende i å komme inn på uteområdet utenom barnehagens åpningstid.», heter det i søknaden fra bydelen.

Bydelen ber bydelsdirektøren søke byrådet og Omsorsgbygg om midler til skjerming av uteområdene til disse barnehagene:

• Sofienbergparken barnehage

• Grünerhagen barnehage

• Akersløkka barnehage

• Sjokoladefabrikken barnehage

• Sophies Hage barnehage

Mer fra Dagsavisen