Nyheter

Mann kuttet person i leggen i Brugata

Bråk i problemgate i Oslo sentrum i natt

Bilde fra en tidligere hendele i Brugata: Politiet opptar vitneforklaringer etter at flere tilfeldige forbipasserende ble skadet av knivstikk, da en gjerningsmann gikk amok i området i 2008.

En mann er pågrepet for kroppsskade etter å ha kuttet en person i leggen i Brugata i natt.

Fornærmede er en mann i 20-årene. Han ble kjørt til Ullevål sykehus, får Dagsavisen opplyst fra operasjonssentralen i Oslo.

Åpent rusmiljø

Gågata, som strekker seg fra Storgata i sentrum og ned mot Vaterland ved Grønland i Oslo, er et sted politiet holder under konanstant oppsikt. Et rusmiljø holder til i gata, og det står ofte en politibil parkert øverst i gågata.

Det er ordenssjefen på Grønland politidistrikt som har ansvaret for det åpne rusmiljøet i Oslo.

– I antall har jo miljøet blitt mindre i Oslo, men vi har en større utfordring i Brugata/Storgata som vi prioriterer daglig. Vi forsøker å være tilstede hele tiden, forteller politioverbetjent Karsten Fossum til Dagsavisen.

Fossum forteller at problemet handler om omsetning av narkotika, men at det også er bekymring for trafikksikkerheten, ettersom det er trengsel ved et trafikknutepunkt. Det er også et trygghetselement.

– Vi forsøker å hindre nakotikaomsetningen, og folk har lov til å oppholde seg hvor de vil om de ikke begår kriminelle handlinger. Voldstilfellene er ofte interne oppgjør, men folks trygghet er noe vi også må ta på alvor, sier politioverbetjent Fossum.

Ordensjefen peker på sprøyterom og Prindsen mottakssenter i Storgata som årsaker til at mange rusmisbrukere samler seg i øvre del av Brugata og Storgata.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Rolig natt ellers

Ellers var det få større hendelser i byen hovedstaden, selv om politiet på Twitter melder om et par trafikkale hendelser.

Og mandag kveld:

Politiet har opprettet sak etter hendelsen.