Nyheter

Nå blir det billigere å ringe kommunen

Å ringe kommunen kan bli dyrt. Nå endrer de til ordinært telefonnummer.

Illustrasjonsfoto.

Ringer du Oslo kommune på 02180 må du betale ekstra. Mange har reagert på dette.

Nå har kommunen endret og skal sørge for at du kan ringe kommunen på et ordinært nummer med åtte siffer.

– Dette vil vi avvikle, sier avdelingsdirektør Jon Øgar i utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune.

Åtte

Det er markedsføringsloven som regulerer pris for å ringe kundeservice. Regelen gjelder kun for næringsdrivende, offentlige virksomheter er utenfor, opplyses det hos Forbrukerombudet.

– Det er sikkert mange av Oslos innbyggere som gleder seg over at det koster mindre å ringe kommunen, sier Juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.

Oslo kommune jobber med å få på plass et ordinært telefonnummer.

Årsaken til at noen velger et spesialnummer er flere; et enkelt nummer som mange er i stand til å huske og sentralbordtjenester. Disse er nyttige særlig for beredskapstjenester, ambulanse, politi og brann- og redningsetaten. Men det er operatørene som tjener pengene. prisen for å ringe et femsifret nummer variererf fra 1,99 til 3,99, avhengig av leverandør.

Fastpris

Mange i Norge har fastprisabonnement med anrop til «vanlige» nummer er inkludert. De fleste abonnement har unntak for spesialnummer, slik at prisen for å ringe til et femsifret nummer kommer på toppen av regningen. Slike anrop består av en oppstartspris, og en pris per minutt. Flere sykehus og helseforetak, store kommuner, samt offentlige etater har femsifret nummer.

Femsifret

På listen er også Oslo kommunes hovednummer, 02180.

Bedrifter, organisasjoner og offentlige etater velger selv om de vil være tilgjengelig på vanlige åttesifrede nummer eller på femsifrede numre.

Øgar i Oslo kommune er forsiktig med å anslå når, men presiserer at det vil skje snart.

– I løpet av høsten?

– Ja, det kan du si, sier Øgar.