Nyheter

Veihjelp for el-sykler

Flere og flere ser fordelene med el-sykkel, men også de kan gå tom for strøm eller punkterer. Nå er ikke NAFs veihjelp mer enn en telefonsamtale unna.

Bilde 1 av 2

Som en prøveordning ut året, tilbyr NAF hjelp for el-syklister med NAF-medlemskap med veihjelp  i Oslo, Asker og Bærum.

De  hjelper deg ved punktering, tom for strøm og ved annen driftsstans.

Oslo og Akershus

– Mange av våre medlemmer sykler, og vi håper at dette oppleves som en positiv nyhet, selv om man ikke kjører bil, sier hun.

Forutsetningen for veihjelp er at dette er på vei som er åpen for alminnelig ferdsel eller i umiddelbar nærhet av dette. Tjenesten er foreløpig tilgjengelig i Oslo, Asker og Bærum i 2016, skirver Norges Automobilforbund på sine nettsider.

De fleste punkteringer fikser vi på stedet og skifter sykkelslangen når mulig. Lar ikke problemet seg løse eller ved annen type driftsstans, transporterer vi el-sykkelen hjem, til jobben eller nærmeste sykkelverksted avhengig av hva som er best for deg. NAF sørger for transport av deg og sykkelen. Husk at du må være tilstede ved avlevering av sykkel på f.eks. verksted og er ansvarlig for kontakten med verksted og eventuelt trygg oppbevaring av sykkelen etter endt transport.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Egenandel

Trenden er at fler og fler anskaffer seg el-sykkel.

– Vi prøver veihjelp først på el-sykler. Det er der det er størst problemer hvis de får en stopp. El-syklister sykler lenger, og det kan være krevende å få sykkelen hjem om de først får stopp.  Vi har investert i en elektrisk motorsykkel som kommer raskt frem, og en varebil med sykkelstativ, for å få sykkelen hjem til deg, sier Sagedal.

Systemet er det samme som ved veihjelp for bilister, hvor de betaler en egenandel ved veihjelp.

–  Vi er spent på responsen. Vi vet ikek hvor stort behovet er, men vi gjør dette for å ha et tilbud til de som ikek bare kjører bil, sier kommunikasjonsdirektøren.

Nyeste fra Dagsavisen.no: